Kefalet Sandığı Tüzüğü'nün 'Kefaletli vazifeden ayrılanların alakalarının kesilmesi 'başlıklı maddelerinde:
Madde 22 – Kefalete bağlı memurlar ve müstahdemlerden kefalete bağlı olmayan bir memuriyete geçen veya ölenlerle herhangi bir sebeple kefaleti hizmetten ayrılmış olanların Sandıktan alakaları, aşağıda yazılı surette kesilir: Bunların ayrıldıkları tarihe kadar kesilmiş olan aidatları yekünundan 21 inci maddeye göre mahsup edilecek miktarlar çıktıktan sonra kalanının birinci yarısı ölenlerin vereseleriyle tekaüt edilenlere derhal verilir. Bunlardan gayrı sebeplerle kefaletli hizmetten ayrılmış olanlara mütaakip bilanço tarihinden üç ay sonra geri verilir.
Madde 23 – Kalan diğer yarısı, üç sene içinde tahakkuk edecek şahsına ait zimmetlerle Sandıktan ayrılmadan evvelki zamanlara ait ve 21 inci madde hükmiyle kendine düşecek zararlar karşılığı olarak mevkuf tutulur.
Üç sene sonunda yukarda yazılı zimmetler mahsup edildikten sonra kalan miktar, üç senelik faiz ilavesiyle beraber alacaklı memura geri verilir. Sandıkça verilecek faiz haddi, Sandığın son üç sene içinde sermayesine aldığı faizlerin nispetini geçemez.
Madde 24 – Kefaletli hizmetten ayrılanlar bu müddet içinde yine kefaletli hizmete geçtiklerinde ilk yarıyı istemeğe hakları kalmaz. 22 nci maddeye göre Kefalet Sandığından birinci yarıyı aldıktan sonra üç sene içinde tekrar kefalete bağlı bir hizmete geçenlerin sandıkta kalan son yarı hisseleri memuriyetleri müddetince sermaye olarak hesaplarına sandıkta kalır.
Sonuç olarak, kefalet aidatının yatırılmaması emekliliğe engel olmayıp, şahsınızdan kesilen kefalet aidatlarını, belediyenizden ( Kesilmiş ve emanete alınmış, sandığa gönderilmemiş) ve kefalet sandığından talep edebilirsiniz.