Sayın Hocam İyigünler Belediyemizde Hizmet alımından 50 personele yemek vermekteyiz bunlarla birlikte 12 memur 6 sözleşmeli personelede yemek verebilirmiyiz

8 Şubat 2017 5- Mali Hizmetler kategorisinde latiferten sordu
Daha önceki yazılarımıza cevap alamadık ekrandada göremiyoruz.saygılarımızla

8 Şubat 2017 S.YÜCEL cevapladı
8 Şubat 2017 S.YÜCEL düzenledi

'Daha önceki yazılarımıza cevap alamadık ekrandada göremiyoruz?'

HANGİLERİ ???

DEVLET MEMURLARI YiYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ

Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 19.11.1986, No : 86/11220

Dayandığı Kanunun Tarihi : 14.7.1965, No : 657

Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 11.12.1986, No : 19308

Yayımlandığı Düsturun Tertibi : 5, Cildi:26 , S. 1272

Amaç

Madde 1 – Bu Yönetmeliğin amacı, Devlet Memurlarının yiyecek yardımından hangi hallerde, ne şekilde faydalanacaklarını ve bu yardımın uygulanması ile ilgili esasları belirlemektir.

Kapsam

Madde 2 – Bu Yönetmelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memurlar hakkında uygulanır....

Yardım Şekli

Madde 3 – Yiyecek yardımı yemek verme şeklinde yapılır. Bu yardım karşılığında nakten bir ödemede bulunulmaz.Yiyecek yardımı haftalık çalışma süresi 40 saati aşmayan yerlerde öğle yemeği olarak verilir. Günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan memurlara, görevlerinin diğer yemek saatlerinde de devam etmesi şartıyla üç öğüne kadar yemek verilebilir.......................

Yemek Servisi Giderleri

Madde 4 – (Değişik : 8/8/2016 - 2016/9103 K.) Yiyecek yardımının gerektirdiği giderler, yemek maliyetlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir illeri için üçte ikisini, diğer iller için yarısını aşmamak üzere, bu Yönetmelik kapsamına dahil memur kadrosu adedine göre kurum bütçelerine konulacak ödeneklerle karşılanır. Ödenek dağıtımı yemek servisi kurulacak kurumdaki memur sayısı dikkate alınmak suretiyle yapılır....."

AYRICA;

5393 sayılı Kanunun 49'ncu maddesine göre, kadro karşılığı çalışan sözleşmeli personelin  de yiyecek yardımından yararlanacağı görüşündeyiz.