Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Soru Cevap Platformu Sitede soru sormak için üye olmanız gerekmektedir.

Kolay gelsin hocam sorun detayda faal olmayan ekmek fırınları

212 gösterim
9 Şubat 2017 7- Zabıta ve İtfaiye Hizmetleri kategorisinde ERSİN sordu
Hocam 2014 öncesinde ekmek fırını olan şuan itibariyle faal olmayan, aynı yere ekmek imalatı olarak değilde unlu mamülleri  imalatı ruhsatı verebilirmiyiz.Yada bu fırına tadilat yapılıp binayla temasını kesmek, ısıyı izole ederek binanın statik yapısından ayırarak aynı yerde doğalgaz ve elektrikli fırına çevrilmek suretiyle;unlu mamülleri ruhsatı verebilirmiyiz.Şimdiden teşekkür ederim hocam kolay gelsin.

1 cevap

17 Şubat 2017 S.YÜCEL cevapladı
17 Şubat 2017 S.YÜCEL düzenledi

2014 yılı öncesi  Ekmek Fırını  olan yerin İşyeri Açılış Ruhsatı var mıdır?

ZİRA; İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin  8'nci maddesi hükmü " Ruhsatta belirtilen faaliyet konusu ve adresin değişmemesi kaydıyla işyerinin devredilmesi halinde, devralan kişinin başvurusu üzerine dosyadaki bilgi ve belgeler esas alınmak suretiyle yeni işletmeci adına tekrar ruhsat düzenlenir.

Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile gayrisıhhî müesseseler hariç olmak üzere, sıhhî işyerleri için adresin değişmemesi kaydıyla faaliyet konusunun değiştiği durumlarda ruhsat başvurusunda bulunulması halinde, dosyadaki bilgi ve belgeler esas alınarak yeni faaliyet konusu ile ilgili şartlar karşılanmak kaydıyla başvuru sahibi adına tekrar ruhsat düzenlenir.

İşyerine yeni ortak alınması veya ortaklardan birinin ayrılması durumunda yeni ruhsat düzenlenmez.

İşyerinin başka bir adrese nakledilmesi halinde yeniden ruhsatlandırılması esastır.

Mahalle, cadde, sokak ve benzeri yerlerin isim veya numaralarının değişmesi nedeniyle aynı işyeri için yeni ruhsat düzenlenmez. Ruhsatta yer alan bilgiler güncellenir.

İşyeri sahibinin ölümü halinde, yeni ruhsat düzenlenmeksizin kanunî mirasçıları adına eski ruhsatın intibakı yapılır.

Ruhsatın yenilenmesi veya intibakı gereken hallerde yetkili idareye en geç üç ay içinde müracaat edilmesi zorunludur. Bu süre mirasçılar için altı ay olarak uygulanır. Süresi içinde müracaat yapılmadığının yetkili idarelerce tespiti durumunda tespit tarihinden itibaren onbeş günlük süre verilir. Bu süre sonunda ruhsat yenilenmediği veya intibak yaptırılmadığı hallerde ruhsat iptal edilir.

...