Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Soru Cevap Platformu Sitede soru sormak için üye olmanız gerekmektedir.

İLÇEMİZ KADIŞEHRİNDEN- SORGUN- YOZGAT HATTINDA YOLCU TAŞIMACILIĞI YAPMAK İÇİN YOL GÜZERGAHI TALEBİ.

67 gösterim
17 Şubat 2017 9- Diğer kategorisinde KADIŞEHRİ BELEDİYESİ sordu

MUHTEREM HOCAM KOLAY GELSİN: Kadışehri Kaymakamlığına hitaben yazılıp Belediyemize havale edilen dilekçe geldi. Dilekçede " İlçeniz sınırlarında SS3 Nolu Mot. Taş. Kooperatifi olarak faaliyet göstermekteyiz. Gerekli şartlarımızı sağlamış bulunduğumuzdan ve halkımız için rekabet ortamını sağlamak amacıyla 3 nolu kooperatif araçları olarak Kadışehri ilçesinden- Sorgun ilçesi ve Yozgat hattında yolcu taşımacılığı yapmak istemekteyiz. Gerekli işlemlerin yapılarak yol güzergah hattının tarafımıza verilmesini arz ederim" diye yazmaktadır. BELEDİYE OLARAK NE GİBİ İŞLEM YAPMALIYIZ. Teşekkür ederim.

1 cevap

17 Şubat 2017 S.YÜCEL cevapladı

KARAYOLU TAŞIMA KANUNU

Kanun Numarası : 4925 Kabul Tarihi : 10/7/2003

Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 19/7/2003 Sayı : 25173

Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 42 Sayfa:

BİRİNCİ KISIM

Başlangıç Hükümleri

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Tanımlar

Amaç

Madde 1 - Bu Kanunun amacı; karayolu taşımalarını ülke ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenlemek, taşımada düzeni ve güvenliği sağlamak, taşımacı, acente ve taşıma işleri komisyoncuları ile nakliyat ambarı ve kargo işletmeciliği ve benzeri hizmetlerin şartlarını belirlemek, taşıma işlerinde istihdam edilenlerin niteliklerini, haklarını ve sorumluluklarını saptamak, karayolu taşımalarının, diğer taşıma sistemleri ile birlikte ve birbirlerini tamamlayıcı olarak hizmet vermesini ve mevcut imkânların daha yararlı bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır.

Kapsam

Madde 2 - Bu Kanun kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını, taşımacıları, taşıma acentelerini, taşıma işleri komisyoncularını, nakliyat ambarı ve kargo işletmecilerini, taşıma işlerinde çalışanlar ile taşımalarda yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapıları ve benzerlerini kapsar.

Ancak, özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar, genel ve katma bütçeli dairelerle, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ve kamu iktisadî teşebbüslerine ait otomobillerle yapılan taşımalar, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait motorlu taşıt ve bunların römorkları ile yapılan taşımalar, lastik tekerlekli traktörlerle çekilen römorklarla yapılan taşımalar bu Kanun hükümlerine tâbi değildir.

İl sınırları içerisindeki taşımalar ile yüz kilometreye kadar olan şehirlerarası taşımaların düzenlenmesi il ve ilçe trafik komisyonları ile işbirliği yapılmak suretiyle ilgili valiliklere, belediye sınırları içerisindeki şehiriçi taşımalar belediyelere bu Kanuna göre düzenlenecek yönetmelik esasları dahilinde bırakılabilir.

Uluslararası anlaşmalar ile savaş hali, sıkıyönetim, olağanüstü hal ve doğal afet durumlarında uygulanacak hükümler saklıdır.....

...