2886 sayılı ihale kanunu kapsamında yapılacak park kiralama veya yap işlet devret kapsamındaki ihaleler

1,498 gösterim
1 Mart 2017 8- İhale kategorisinde KOZLUK sordu

1 Mart 2017 S.YÜCEL cevapladı

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18'nci maddesinin (e)  bendinde de "Taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması hâlinde tahsisin kaldırılmasına; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı aynî hak tesisine karar vermek". belediye meclislerinin görev ve yetkileri arasında sayılmış olup, 2886 sayılı DİK'nun  64'ncü maddesinde ise "Kiraya verilecek taşınır ve taşınmaz malların kira süresi, on yıldan çok olamaz. Turistik tesis kurulacak yerlerin ve turistik tesislerin (ve enerji üretimi tesisleri ile iletim ve dağıtım tesis ve şebekelerinin ihtiyacı olan arazilerin ve doğal gaz iletim, dağıtım ve depolama tesis ve şebekelerinin ihtiyacı olan arazilerin on yıldan fazla süre ile kiraya verilmesi mümkündür. ( Üç yıldan fazla süre ile kiraya verme işlerinde, önceden Maliye Bakanlığından izin alınması şarttır. Katma bütçeli idarelerde bu izin, idarelerin bağlı bulundukları bakanlıktan alınır. Özel İdare ve belediyeler için kendi özel kanunları uygulanır. Üç yıldan fazla süre ile kiraya verme işlerinde, kira bedeli her yıl şartname ve sözleşmesindeki esaslara göre yeniden tespit edilir" hükmüne yer verilmiştir.

4734 sayılı KİK'nun 4'ncü maddesinde tanımlanan (EKAP) Elektronik Kamu Alımları Platformu: " İdareler ile kamu alımları sürecine taraf olanların bu sürece ilişkin işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilecekleri ve Kurum tarafından yönetilen elektronik ortamı," ifade der şeklindeki hüküm ise, 4734 sayılı KİK'nu kapsamında yapılacak olan ihaleleri kapsamaktadır.