Beş ay yirmi dokuz gün Belirsiz süreli işçi çalıştırlması

10 Mart 2017 9- Diğer kategorisinde TEFENNİ BELEDİYE BŞK sordu
Burdur  ili Tefenni Belediyesi  olarak, Belediye Meclisi tarafından vize edilmiş mevsimlik ve kampanyalı işlerle ilgili 5 ay 29 gün çalışmak şartıyla alınmış işçilere belirsiz süreli sözleşme yapmıştık. Buna istinaden bu işçilerin görevine 5 ay 29 gün çalışmalarından sonra,son verdik.Şimdi ise bu işçiler aradan 6 ay geçtikten sonra tekrar iş başlangıcı yapmak için belediyemize müracaat ettiler.Yani her yıl 5 ay 29 gün çalışmak istiyorlar.Biz bu yaptığımız belirsiz süreli sözleşmeyle bu arkadaşları 5 ay 29 gün her yıl  çalıştırabilirmiyiz.Eğer çalıştırırsak bunlara maaşlarıyla ilgili nasıl bir ödeme yapmalıyız?Saygılarımla .

Mehmet BİLGİN

Gelir şefi

14 Mart 2017 S.YÜCEL cevapladı

5 ay 29 günlük süre 1 yıllık bütçe dönemi ile ilgidir. ( Örnek. 2016 yılında, 5 ay 29 gün çalıştırılan bir kişi, meclis vize verdiği takdirde 2017 yılı içerisinde de  5 ay, 29 gün çalıştırılabilir.  Özetle, mevsimlik yada geçici işçiler bir bütçe yılı ( 1 yıl)  içerisinde 5 ay 29 günden fazla çalıştırılamazlar.