Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Soru Cevap Platformu Sitede soru sormak için üye olmanız gerekmektedir.

Hocam sorum detaydadır vereceğiniz bilgiler için teşekkürler

180 gösterim
29 Mart 2017 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde ibrahim__85 sordu
29 Mart 2017 ibrahim__85 düzenledi
iyi günler hocam daha öncede bu yer ile ilgili bilginize başvurmuştum şimdi durum mühürleme ile ilgili 1992 yılı ruhsatlı bir binaya mimari projede asansör boşluğu bırakılmamış fakat binaya iskan alındıktan sonra apartmanın merdiven boşluğundan yararlanarak asansör yapılmış şimdi hocam bu asansör mimariye uymadığından mühürlenecek fakat asansör yönetmenliği gereği asansör yönetmeliğinin eklerinde belirtilen mühürleme tutanağı kısmında mühürleme yapılacak apartmanın bina sorumlusunun imzalaması gereken yer var ve bina sorumlusu telefonla haber verilse de ya telefonları açmıyor yada mühür yerine gelmiyor makine dairesine girilemediğinden   işlem yapılamıyor bu durumda mühür yapılabilmesi için nasıl bir yol izlemeliyiz teşekkürler hocam.

1 cevap

30 Mart 2017 S.YÜCEL cevapladı

İLGİLİ YÖNETMELİĞİN  'Periyodik kontrol sonuçlarının değerlendirilmesi' başlıklı 21'nci maddesinde

" (1) Periyodik kontrol sonuçları kusursuz, hafif kusurlu, kusurlu ve güvensiz olmak üzere dört grupta değerlendirilir.

(2) Kusursuz olarak tanımlanan asansöre, ilgili idare adına periyodik kontrolü yapan A tipi muayene kuruluşu tarafından yeşil renkli bilgi etiketi iliştirilir.

(3) Hafif kusurlu olarak tanımlanan asansöre ilgili idare adına periyodik kontrolü yapan A tipi muayene kuruluşu tarafından mavi renkli bilgi etiketi iliştirilir.

(4) Kusurlu olarak tanımlanan asansöre ilgili idare adına periyodik kontrolü yapan A tipi muayene kuruluşu tarafından sarı renkli bilgi etiketi iliştirilir.

(5) Güvensiz olarak tanımlanan asansöre ilgili idare adına periyodik kontrolü yapan A tipi muayene kuruluşu tarafından kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilir.

(6) Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvensiz olarak tanımlanan asansörün kullanımına bina sorumlusu tarafından izin verilmez. Bu asansörün en fazla otuz gün içerisinde güvenli hale getirilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Bu süre sonunda, A tipi muayene kuruluşu tarafından takip kontrolü yapılır. Takip kontrolü neticesinde güvenli hale getirilmediği belirlenen asansör, ilgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilir. Söz konusu mühürleme işleminde ilgili idare tarafından ek-5’teki formata uygun tutanak üç nüsha olarak düzenlenir ve birer nüshası A tipi muayene kuruluşu ile bina sorumlusuna iletilir.

(7) Güvensiz olarak tanımlanan asansörün bu maddenin altıncı fıkrasında belirtilen süre içerisinde güvenli hale getirilmeden çalıştırılmasından doğabilecek can ve mal kaybından bina sorumlusu mesuldür......." denilmiş olup, madde gereğince işlem yapmanızı, düzenleyeceğiniz tutanağın bir  örneğini bina girişine asmanızı, bir örneğini ilgili mahalle muhtarlığına vermenizi ve binada oturan ve asansörü kullanan daire sakinlerini de resmi bir yazı ile bilgilendirmenizi tavsiye ederiz.

...