Sorumun detayı aşağıdadır akçıklaması aşağıya çıkarılmıştır.

3 Nisan 2017 2- Belediye Meclisi kategorisinde Kemal YARDIMCI sordu
Hocam iyi günler dileyerek bir soru sormak istiyorum. Malumunuz Nisan ayı Komisyonların seçilme ayıdır burada sormak istediğim Hem daimi Encümen, hemde diğer komisyonlarda görev almak mümkünmü? yani Daimi Encümenliğe seçilen bir kişi hem Encümen üyeliği hemde yapabilirmi? selamlarımla cevabınızı beklerim.

3 Nisan 2017 S.YÜCEL cevapladı

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 32'nci maddesinde "Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, 39 uncu madde uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenir. Huzur hakkı ödenecek gün sayısı, 20, 24 ve 25 inci maddelerde belirtilen toplantı günü sayısından fazla olamaz ve meclis üyelerine aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödenemez.." denilmiş olup, aynı Kanun'un 36'ncı maddesinde de " Belediye encümeni başkan ve üyelerine, nüfusu 10.000'e kadar olan belediyelerde (3.500), nüfusu 10.001- 50.000'e kadar olan belediyelerde (4.500), 50.001-200.000'e kadar olan belediyelerde (6.000) ve 200.001'in üzerinde olan belediyelerde ise (7.500) gösterge rakamının Devlet memurları için belirlenen aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda aylık brüt ödenek verilir. Encümenin memur üyelerine bu tutarların yarısı ödenir." hükmüne yer verilmiştir.

Bu bağlamda, seçilmiş meclis ve encümen üyelerinin, yukarıda belirtilen kanun maddelerini ihlal etmemek kaydıyla,  söz konusu kanunun 20, 24, 25,33,40 ve 49' ncu maddelerinde belirlenen komisyon ve görevlere seçilebilecekleri, bir meclis üyesinin birden fazla komisyonlarda yer alabileceği, görüşündeyiz.