çiğli belediyeinde şef olarak görev yapmaktayım 4 yıılk fakülte mezunuyum.başkan müdür izne ayrılınca liyakat kuralına uymuyor.

16 Mayıs 2017 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Özcan sordu
Sayın hocam çiğli beldiyesi ruhsat ve denetim müdürlüğünde 4 yıılk fakülte mezunuyum ve şef olarak görev yapmaktayım.ancak müdür sağlık ve senelik izne ayrıldğında belediye başkanı liyakat kuralını hiçe sayarak lise mezunu ve belediye 3 yıllık olan arkadaşa müdürlük vekaletini veriyor. Bu durum yasalmıdır ve bu arkadaşın bana havale ettiği işleri geri çevirmem yasalmıdır. Sagılarımla

20 Mayıs 2017 S.YÜCEL cevapladı

657 sayılı DMK'nun 86'ncı maddesinde 'Vekalet Görevine' ayrıntıları ile yer verilmiş olup, söz konusu Kanunun 175'nci maddesinde de "...Ancak, kurum içinden veya diğer kurumlardan vekalet edenlere vekalet aylığı ödenebilmesi için, vekilin asilde aranan şartları taşıması zorunludur." denilmiştir. Asilde aranan şartlar kavramına ise, vekalet edilecek memurun kadro derecesi ile vekalet edecek memurun  kadro derecesi ve söz konusu Kanunun 68'nci maddesinde belirtilen şartlar ile kariyer durumu önem arz eder.