Tahsil edemediğimiz su alacakları hakkında gerekli bilgilerin tarafımıza verilmesi.

18 Mayıs 2017 5- Mali Hizmetler kategorisinde Oruç AKPULAT sordu
Hocam iyi günler iyi çalışmalar diliyorum.

Belediyemizde su alacaklarımız işin içinden çıkılmaz bir hal almış durumda.2016 yılında su tahakkuk ve tahsilat için bir program kuruldu ve buradan tahakkuk ve tahsil işlemleri takip edilmektedir. En son 2014 yılında yapılan teftiş sonucunda ciddi manada vatandaştan su parası alacağımız vardır. İlçemizde su sayaç uygulaması yok denecek kadar azdır. Meclis kararı ile aylık sayaçsız abonelerden belli bir miktar su parası alınması karara bağlanmış.2016 yılına kadar sağlıklı bir veri tabanı olmadığından tahsilatlar yapılamamış sürekli tahakkuk ettirilmiştir. Çoğu aboneler hiç hayatta yaşamıyor ya da İlçeden gitmiş durumdalar. Hal böyle olunca da Belediyemizin su alacaklarının tahsili imkânsız hale gelmiştir. Tahsil edemediğimiz bu alacaklar için nasıl bir yol izlenebilir. Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.

30 Mayıs 2017 S.YÜCEL cevapladı
13 Haziran 2017 Oruç AKPULAT seçti

En İyi Cevap
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18/h ve 34/f maddelerinin uygulanması yoluna gidiniz.