Personelimizin intibakının yapılması için aşağıdaki bilgiler ışığında kadro derecesi ve kademesinin hesaplanıp, bir sonraki terfi tarihinin belirlenmesi hususunda yardımlarınızı talep ediyoruz.

18 Temmuz 2017 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Pertek Belediye sordu
Değerli Hocalarımız;

Belediyemizde Teknik Hizmetler Sınıfında Ziraat Mühendisi olarak göreve başlayan personelimizin intibakının yapılması için aşağıdaki bilgiler ışığında kadro derecesi ve kademesinin hesaplanıp, bir sonraki terfi tarihinin belirlenmesi hususunda yardımlarınızı talep ediyoruz.

* Personelimiz Ziraat Mühendisi Ünvanı ile Belediye'de 20.08.2013 tarihinde işe başlamadan önce 2963 gün özel sektörde 631 gün kamuda çalışmıştır.

* 240 gün, İşe başlamadan önce askerlik hizmeti bulunmaktadır.

* 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşmenin 28. maddesi gereğince 1 derece ilerlemeye hak kazanmıştır.

*  Personelimizin intibakının yapılması için Özel sektördeki sürenin 3/4 ü olarak 2222 gün + kamudaki önceki hizmet 631 gün + 240 gün askerlik süresi ile toplam 3093 gün hizmetinin olduğu ve Belediyemizdeki 3 yıl 10 Ay 28 gün hizmeti ile toplam 12 Yıl 6 Ay 1 gün ettiği hesaplanmıştır.

Tüm bu hesaplamaların sonucunda 8/1 derece ve kademede göreve başlatılan ve şu an 6/1 derece kademede olan personelin 3/1 derece kademeye ilerletilmesi ve bir sonraki terfi tarihinin 17.01.2018 olarak belirlenmesi düşünülmektedir.

Yapılacak işlemin hata-doğru kısımlarının tarafımıza bildirilmesini saygılarımızla arz ederiz.

18 Temmuz 2017 S.YÜCEL cevapladı

657 sayılı DMK'nun (36/C) 1 ) maddesinde "Teknik hizmetler sınıfına girenlerden memurluğa girmeden önce yurt içinde veya yurt dışında mesleklerini serbest olarak veya resmi veya özel müesseselerde ifa edenlerle memuriyetten ayrıldıktan sonra bu işlerde çalışarak yeniden memuriyete girmek isteyenlerin teknik hizmetlerde geçen süresinden bu kanun ve bu kanunun 87 nci maddesinde sözü edilen kurumlarda geçen sürenin tamamı ve geri kalan sürenin 3/4 ü toplamı memuriyette geçmiş sayılarak bu süreler her yılı bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir. " ve 86'ncı maddesinde de " Devlet memurlarından muvazzaflık hizmeti dışında talim ve manevra maksadiyle veya seferde silah altına alınanların kademe ilerlemeleri devam eder. Bu süre içinde derece yükselmesi gerektiğinde terhislerinden sonra açık kadro bulunması ve sınav veya seçmede başarı göstermeleri şartiyle silah altında geçen süreleri yükselecekleri üst derecenin kademelerinde dikkate alınır" denilmiş olup, yukarıda belirtilen kanun maddeleri dikkate alınarak, sorunuzda belirtilen mühendisin memuriyete giriş tarihi, giriş derecesi ve toplu iş sözleşmesi ile verilen derece de dikkate alınarak,  derece/kademe ilerlemesini kendiniz  yapabilirsiniz.