Hocam Vereceğiniz Cevap İçin Teşekkür Ederim.SorumDetayda

İlgili sorular

26 Eylül 2017 9- Diğer kategorisinde Muammer sordu
Hocam İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliğinin Madde 35- Umuma açık istirahat ve eğlence yerinin sahibinin tüzel kişi olması durumunda, işyerini idare etmek üzere bir mes’ul müdür görevlendirilir. Gerçek kişiler de işyerine mes’ul müdür görevlendirebilir. Görevlendirilen mes’ul müdür yetkili idareye bildirilir.

Dendiğinden belediyeler mesul müdür belgesi düzenlemeyecek mi ? İşyerine sonradan mesul müdür atayacak olan kişinin mesul müdür belgesini Belediyeden mi alacak YOKSA Noterden yaptığı sözleşmeyi  işyerindemi bulundurması gerekir?

28 Eylül 2017 S.YÜCEL cevapladı

İyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 'Mes’ul müdür' başlıklı 35'nci maddesinde "  Umuma açık istirahat ve eğlence yerinin sahibinin tüzel kişi olması durumunda, işyerini idare etmek üzere bir mes’ul müdür görevlendirilir. Gerçek kişiler de işyerine mes’ul müdür görevlendirebilir. Görevlendirilen mes’ul müdür yetkili idareye bildirilir.  Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde, ruhsat başvurusu sırasında mes’ul müdürün adı, soyadı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve mes’ul müdür sözleşme tarihinin beyanı yeterlidir. Yetkili idareler tarafından yapılacak denetimlerde mes’ul müdür sözleşmesinin işyerinde bulunmaması veya bu sözleşmeyle ilgili hatalı beyanda bulunulduğunun tespit edilmesi hâlinde onbeş gün içinde bu eksikliğin giderilmesi istenir. Bu süre sonunda eksikliklerin giderilmemesi hâlinde bu işyerleri hakkında işyeri ruhsatının iptaline ilişkin hükümler uygulanır. Ruhsat başvurusunda mes’ul müdür sözleşmesiyle ilgili gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilen işyeri sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunulur." denilmiş olup, madde metni gayet açık olup, sorumlu müdür sözleşmesinin işyeri sahibi ile müdür olarak görevlendirilen kişi arasında  düzenlenmesi gerekir.