Belediye meclis üyeliği devam eden kişi bir siyasi partinin il-ilçe başkanı olabilir ve ya yönetimine girebilir mi?

5,627 gösterim
29 Ekim 2017 2- Belediye Meclisi kategorisinde Dündar sordu
Belediye meclis üyeliği devam eden kişi bir siyasi partinin il-ilçe başkanı olabilir veya yönetimine girebilir mi?

2 Kasım 2017 S.YÜCEL cevapladı

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun  37'nci  maddesinde "Belediye başkanı, belediye idaresinin başı ve belediye tüzel kişiliğinin temsilcisidir. Belediye başkanı, ilgili kanunda gösterilen esas ve usûllere göre seçilir. Belediye başkanı, görevinin devamı süresince siyasî partilerin yönetim ve denetim organlarında görev alamaz; profesyonel spor kulüplerinin başkanlığını yapamaz ve yönetiminde bulunamaz." denilmiş olup, söz konusu kanunda,belediye meclis üyeleri için böyle bir kısıtlamaya yer verilmemiştir. Bu bağlamda, ilgili siyasi parti tüzüklerine bakmak gerekir.