Sorum detaydadır vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.

8 Ocak 2018 1- Belediye Başkanı kategorisinde Kemal YARDIMCI sordu

Sayın hocam, 696 sayılı KHK'de

ADDE 4- 10/7/1953 tarihli ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (1) numaralı bendinde yer alan "Başbakan ve" ibaresi "Başbakan," şeklinde değiştirilmiş, aynı bende "Yasama Organı Üyeleri" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve Bakan Yardımcıları" ibaresi ve aynı fıkraya (6) numaralı bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve aynı maddenin üçüncü ve beşinci fıkralarında yer alan "güvenlik korucularının" ibareleri "güvenlik korucuları ile köy veya mahalle muhtarları ve belediye başkanlarınm" şeklinde değiştirilmiştir.

"7. Yapılan soruşturma sonucu veya kesinleşmiş yargı kararı üzerine görevine son verilenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olanlar hariç olmak üzere, en az bir dönem köy veya mahalle muhtarlığı ya da belediye başkanlığı yapmış bulunanlar,"denilmektedir.

sormak istediğim 2,5 (ikibuçuk) yıl Belediye Başkanlığını yapan Başkana silah taşımı ruhsatı verilirmi? Teşekkür eder saygılar sunarım.

8 Ocak 2018 S.YÜCEL cevapladı

2972  sayılı Kanun'un 8'nci maddesinde "Mahalli İdareler seçimleri beş yılda bir yapılır. " denildiğinden, 2,5 yıl belediye başkanlığı, köy ve mahalle muhtarlığı yapan kişilere ( 5 yılı tamamlamadıkları için) sorunuzda belirtilen  6136 sayılı Kanun'un 7'nci maddesinin 7'nci  bendine istinaden silah taşıma ve bulundurma ruhsatı verilemez.