696 sayılı KHK ve 375 sayılı KHK’nın geçici 24 üncü maddesi gereği Belediyelerde Belediye Şirketlerinde Kadroya Alınacak Taşeron İşçilerin Yıllık İzni Hk.

1,647 gösterim
2 Şubat 2018 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Özgür sordu
Merhaba, İyi Çalışmalar.

Ben Bartın ili Amasra Belediyesinde 01/01/2013 tarihinden beri taşeron işçi statüsünde büro personeli olarak çalışmaktayım. Bu çalıştığım süre zarfı içerisinde alt işveren şirketleri ile sözleşmelerimiz hep 1 yıl süreli olarak imzalanmıştır. 2013 yılından bu yana yıllık izinlerimi kullandım. 2017 yılı yıllık iznimi 01 Şubat 2018 tarihinde hak ettim.

696 sayılı KHK ve 375 sayılı KHK’nın geçici 24 üncü maddesi gereği 09/01/2018 tarihinde işçi statüsüne geçebilmem için kurumuma başvuru yaptım. Benim 01 Şubat 2018 tarihinde hak etmiş olduğum 14 günlük 2017 yılı yıllık iznimi 2018 yılı içerisinde herhangi bir zamanda kullanabilir miyim? Yoksa hak etmiş olduğum 2017 yılı yıllık iznim bu KHK ile yanıyor mu?

Şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

3 Şubat 2018 S.YÜCEL cevapladı

4857 sayılı İş Kanunu'nun 54'ncü maddesinde "Yıllık ücretli izine hak kazanmak için gerekli sürenin hesabında işçilerin, aynı işverenin bir veya çeşitli işyerlerinde çalıştıkları süreler birleştirilerek göz önüne alınır. Şu kadar ki, bir işverenin bu Kanun kapsamına giren işyerinde çalışmakta olan işçilerin aynı işverenin işyerlerinde bu Kanun kapsamına girmeksizin geçirmiş bulundukları süreler de hesaba katılır...." denildiğinden, bu bağlamda,SGK'da geçen  hizmet süresi esas alınır. Kullanmadığınız izinlerde zaman aşımına uğramamıştır.