teknik kadroda çalışan personele verilen ek özel hizmet tazminatı ile arazide çalışanlara verilen arazi tazminatı hakkında

21 Şubat 2018 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde NURİYE sordu

Belediyemizde teknik kadroda çalışan 2 harita teknikeri ve 1 teknisyen bulunmakta olup bunlar 2006/10344 sayılı BKK'na ekli (E) cetvelde belirtildiği gibi  büyük projelerde arazide görevi yaptıklarında arazi tazminatı 2006/1033 Sayılı BKK' ında belirtildiği üzere  " Bu ek özel hizmet tazminatının ödenmesinde ilgililerin kadroları esas alınır. Tazminatın kimlere ödeneceği; iş programları ve çalışma mahallerinin özellikleri dikkate alınarak, üçer aylık dönemler itibarıyla ilgili birim amirlerince belirlenir. Ödemeler görevin filen yerine getirilmesinden sonra üçer aylık dönem sonlarında yapılır" .

hükmü gereğince Belediyemizde de 3 aylık dönemlerin sonunda proğram dahilinde ve Başkan onayı ile yapılan arazi puantajları doğrultusunda kendilerine ödenir.

Ayrıca bordolarında ek özel hizmet tazminatı (bölge) verilmekte dir. bölge tazminatı 159 sayılı Devlet Memurları Tebliğinde arazi tazminatı olarak anlatılmış arazi tazminatı ile ek özel hizmet tazminatı birbiri ile mükerrerlik oluşturuyor gibi böyle ise yapılan ödemeler hatalımıdır. vereceğiniz bilgi için teşekkür eder saygılar sunarım.

21 Şubat 2018 S.YÜCEL cevapladı

Bakanlık Adı

Maliye Bakanlığından:

Tebliğin Adı

:

Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 159)

Tebliğ No

(Seri No: 159)

R. Gazete Tarihi

17/03/2005

2006/10344 sayılı BKK'

2005/8501 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının kısmen uygulanması

MADDE 15- (1) 2005 yılında ne miktarda zam ve tazminat verileceğine ilişkin olarak 14/2/2005 tarihli ve 2005/8501 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Karar’ın eki II sayılı Cetvelin (E) ve (F) Bölümleri ile III sayılı Cetvelin (B) ve (C) Bölümlerinin uygulanmasına 15/4/2006 tarihine kadar devam edilir.

Yürürlük

MADDE 16 - (1) Bu Karar ve eki cetvellerin;

a) II sayılı Cetvelin (E) ve (F) Bölümleri ile III sayılı Cetvelin (B) ve (C) Bölümleri 15/4/2006 tarihinde,

b) Diğer hükümleri 1/1/2006 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde,

yürürlüğe girer.