İyi çalışmalar Yazımız ekinde Kültür ve Sanat Çarşısı Küçük büfeler

23 Şubat 2018 9- Diğer kategorisinde abana belediyesi sordu
İyi  çalışmalar, Belediye olarak el sanatlarını teşvik etmek öncelik ihtiyaç sahibi ailelere istihdam sağlamak ve cazibe alanı oluşturmak amacı ile 60 adet 3 m2 ebatında büfeler yapılmıştır. Bu büfeler turizim sezonunda 3 yada 4 aylık süreler ile el sanatları ile uğraşan şahıslara kiralanmak istenilmektedir. Ancak her odanın kiralanması için 2886 sayılı DİK hükümlerinin uygulanması ihale gazete ilan masrafları ve buralara talip olan bay ve bayanların durumları da düşünüldüğünde bu prosüdürleri uygulamak belediye için masraflı ve oldukça sıkıntılı olacaktır. Bahsi geçen bu odalar için meclisten aylık bazda tarife çıkartarak kiralama yoluna gidilmesine yasal bir sakınca varmıdır

26 Şubat 2018 S.YÜCEL cevapladı

Meclisten çıkarılacak tarifeye göre yapılacak kiralama işlemi de, 2886 sayılı Kanun'un 1, 2  ve 13'ncü maddelerine tabidir.