Sevgili Hocam iyi günlerdilerim vereceğiniz cevap için teşekkür ederim

14 Temmuz 2016 7- Zabıta ve İtfaiye Hizmetleri kategorisinde ERSİN sordu
Hocam ilçemiz turizm bölgesinde olduğundan dolayı yaz sezonlarıda sahil kenarında vatandaş kendi arazisine sökülüp takıla bilen işyerleri yaptı.Bu işyerleri içerisinde giyim,takı,süs eşyası,çay bahçesi vb.gibi işyerleri mevcut biz bu alana fuar alanı gibi toplu işyeri ruhsatı verebilirmiyiz.ruhsat verebilmemiz için nasıl bir yol uygulamalıyız.Şİmdiden cevabınız için teşekkür ederim.

15 Temmuz 2016 S.YÜCEL cevapladı

3194 sayılı İmar Kanunu'nun 5'nci maddesinde "Yapı; karada ve suda, daimi veya muvakkat, resmi ve hususi yeraltı ve yerüstü inşaatı ile bunların ilave, değişiklik ve tamirlerini içine alan sabit ve müteharrik tesislerdir." ve  Bina; kendi başına kullanılabilen, üstü örtülü ve insanların içine girebilecekleri ve insanların oturma, çalışma, eğlenme veya dinlenmelerine veya ibadet etmelerine yarıyan, hayvanların ve eşyaların korunmasına yarayan yapılardır." şeklinde tanımlandığından, sorunuzda belirtilen yerlerin, öncelikle söz konusu kanunun 33'ncü maddesi kapsamında yapı ruhsatına bağlanması gerekir.