HOCAM KOLAY GELSİN SORUM DETAYDA OLUP; CEVAP İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

14 Mart 2018 7- Zabıta ve İtfaiye Hizmetleri kategorisinde ORHAN BALATLI sordu

HOCAM İYİ ÇALIŞMALAR...

6360 SAYILI KANUNLA BALIKESİR BELEDİYESİ HÜVİYETİ KAZANAN BELEDİYEMİZDE ÖNCESİNDE İLİMİZ İLÇELER VE DİĞER İLLER ARASINDAKİ YOL RAYİÇ BEDELLERİ VATANDAŞLARIMIZIN VE DİĞER KURUMLARIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNCE VERİLMEKTEYDİ. ANCAK BU UYGULAMA 6360 SONRASINDA DA DEVAM ETMEKTE OLUP; İL MERKEZİNE MESAFELERİN VE YOL RAYİÇ BEDELLERİNİN ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞINCA VERİLMESİNİN UYGUN OLUP/OLMADIĞI VE BUNLARIN YASAL DAYAKLARI İLE UYGUN GÖRÜLMEMESİ DURUMUNDA İSE BELEDİYEMİZİN HANGİ BİRİMİ YADA HANGİ KAMU KURUM VE KURULUŞ TARAFINDAN VERİLMESİNİN UYGUN OLACAĞINA DAİR GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZİN NELERDİR?

14 Mart 2018 S.YÜCEL cevapladı

5216 sayılı Kanun'un 7'nci maddesinin (f) bendinde " Büyükşehir ulaşım ana plânını yapmak veya yaptırmak ve uygulamak; ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerini plânlamak ve koordinasyonu sağlamak; kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhlarını belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek" büyükşehir belediyesinin ve birimlerinin görev ve yetki alanı içerisindedir.