ZABITA MEMURUNDA KIDEM SIRALAMASI YAPILIRKEN NEYE GÖRE YAPILIR VE NASIL YAPILIR?

1,329 gösterim
26 Mart 2018 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde SEVMEH48 sordu
HOCAM İYİ ÇALIŞMALAR SORUM ŞUDUR: İKİ ZABITA KOMİSERİMİZ VAR BİRİSİ MESLEĞİNDE 25, KOMİSERLİĞİNDE İSE 5'İNCİ YILINDA VE EĞİTİMİ İSE  2 YILLIK MYO MEZUNU, DİĞER ARKADAŞ MESLEĞİNDE 10, KOMİSERLİĞİNDE İSE 3ÜNCÜ YILINDA EĞİTİMİ İSE 4 YILLIK. BU ARKADAŞLARIN KIDEM SIRALAMASI NASIL OLUR? YANİ ÖNCELİK SIRASI NEDİR? NEYE GÖRE SIRALAMA YAPILIR VE HANGİ KANUNA GÖRE TŞKLER.

27 Mart 2018 S.YÜCEL cevapladı

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU, 926 SAYILI TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNU, 2802 SAYILI HAKİMLER VE SAVCILAR KANUNU, 2914 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM PERSONEL KANUNU, 5434 SAYILI T.C. EMEKLİ SANDIĞI KANUNU İLE DİĞER BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI, DEVLET MEMURLARI VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNE MEMURİYET TABAN AYLIĞI VE KIDEM AYLIĞI İLE EK TAZMİNAT ÖDENMESİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME'NİN 1'nci  maddesinde "A) Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununa göre almakta olan personele 1000 gösterge rakamı üzerinden memuriyet taban aylığı ödenir.(1) Birinci fıkra kapsamına girenlere her bir hizmet yılı için 15 (20) gösterge rakamı karşılığı kıdem aylığı ödenir. Ancak 25 ve daha fazla hizmet yılını dolduranlar için gösterge rakamı 375 (500) olarak uygulanır...." denildiğinden ve Belediye Zabıta Yönetmeliğinde de,, eğitim-öğretim durumuna ve mesleki kıdeme dayalı bir düzenleme olmadığından, sorunuzda belirtilen zabıta komiserlerinden hangisinin memuriyette geçen ve geçmiş sayılan hizmetleri toplamı fazla ise, kıdemli olanı o komiserdir.