Sayın hocam sorum detaydadır. Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.

2 Nisan 2018 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Hanife sordu
696  Sayılı Kanun Hükmünde  Kararname  ile ilgili 01.01.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alım Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde  İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve  Geçici 24. maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar" hakkındaki Tebliğ gereği  Hizmet Alımı  ile çalıştırılan taşeron işçilerin  Belediyemiz Şirketinde İşçi Statüsüne Geçirilmesi için   Belediyemiz tarafından yeni kurulan Personel Limitet  Şirketinde  ihtiyaç duyulduğunda  geçişi yapılan işçiler dışında  işçi  alımı yapabilirmiyiz.

2 Nisan 2018 S.YÜCEL cevapladı

696 sayılı KHK'nin 126'ncı maddesinde "27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir.

EK MADDE 20- İl özel idareleri, belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birlikleri, personel çalıştırılmasına dayalı hizmetleri 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22 ncimaddesindeki limit ve şartlar ile 62 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendindeki sınırlamalara tabi olmaksızın doğrudan hizmet alımı suretiyle birlikte ya da ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlası bu idarelere ait ve halen bu kapsamda hizmet alımı yaptığı mevcut şirketlerinden birine, bu nitelikte herhangi bir şirketi bulunmuyorsa münhasıran bu amaçla kuracakları bir şirkete gördürebilir.

Bu madde kapsamındaki şirketler hakkında 10/6/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunda belirtilen özel şartlara ilişkin hükümler uygulanmaz.

Bu madde kapsamındaki şirketlerde işçilerin işe alımı, işçilere ilişkin personel giderlerinin toplam giderler içindeki payına ilişkin üst sınırları, ilk defa alınacak işçilere ilişkin belirlenecek ölçütleri esas alarak yıllık sınırlamaları ve bu kapsamdaki alımlar ile harcamaları izlemeye ilişkin usul ve esasları belirlemeye Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının görüşleri ve İçişleri Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu yetkilidir.hükmüne yer verilmiştir.