GİH SINIFINDAN SOSYOLOG KADROSUNA ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA GİRMEDEN GEÇİŞ NE ŞEKİLDE OLUR ?

2,546 gösterim
25 Temmuz 2016 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde vaktigeldi sordu
Beş yıldır memur olarak çalışan personelin bu süre esnasında sosyoloji lisans programını bitirmesinden dolayı Belediyenin açık bulunan sosyolog kadrosuna unvan değişikliği sınavına girmeden Belediye Başkanı tarafından atanıp atanamayacağı konusunda görüşünüz yada Mevzuat hükümlerine göre bilgilerinize ihtiyaç duymaktayız.

Kolay gelsin.

25 Temmuz 2016 S.YÜCEL cevapladı

Belediye personeli, belediye başkanı tarafından atanır. Birim müdürlüğü ve üstü yönetici kadrolarına yapılan atamalar ilk toplantıda belediye meclisinin bilgisine sunulur.Yürürlükte bulunan 657 sayılı DMK'nun 'Memurların kurumlarınca görevlerinin ve yerlerinin değiştirilmesi' başlıklı 76'ncı maddesinde  " Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler. Memurlar istekleri ile, kurumlarında kazanılmış hak derecelerinin en çok üç derece altında aynı veya başka yerlerdeki kadrolara atanabilirler. Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinden aşağı derecelere atananların aylık derece ve kademeleri genel hükümlere göre tespit edilmekle beraber, atandıkları bu derecelerde geçirdikleri süreler (kesenek ve karşılık farklarının kendileri tarafından her ay T.C. Emekli Sandığına gönderilmesini kabul etmeleri şartiyle) emeklilik yönünden eski derecelerinde değerlendirilir"  denilmiş olup, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'ncu maddesinde de "...Belediye personeli, belediye başkanı tarafından atanır. Birim müdürlüğü ve üstü yönetici kadrolarına yapılan atamalar ilk toplantıda belediye meclisinin bilgisine sunulur..." hükmüne yer verilmiştir..