işyerlerinden çıkan çöpleri açığa atmak ve zabıta arkadaşlara karşı gelmek

26 Temmuz 2016 7- Zabıta ve İtfaiye Hizmetleri kategorisinde guneyyurtbelediyesi sordu
MERHABA HOCAM. BİR İŞYERİ (MARKET) SAHİBİ ÇÖPLERİNİ, ÇÖP VARİLİNE ATMADIĞI, İŞYERİNİN YAN TARAFINA AÇIĞA BİRİKTİRDİĞİ GÖRÜLMÜŞTÜR. KALDIRMASI VE TEMİZLEMESİ İÇİN İKAZ EDİLMİŞTİR. ANCAK İKAZLARA RAĞMEN ÇÖPLERİNİ KALDIRMADIĞI VE TEMİZLEMEDİĞİ GÖRÜLMÜŞTÜR. AYRICA İŞYERİ SAHİBİ VE ÇALIŞANLARI, ZABITA ARKADAŞLARA KARŞI GELMİŞTİR. BU İŞYERİ SAHİBİNE HANGİ KANUN MADDESİNE GÖRE CEZAİ İŞLEM UYGULAYABİLİRİZ. TEŞEKKÜR EDERİM. KOLAY GELSİN.

26 Temmuz 2016 S.YÜCEL cevapladı
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 51'nci maddesinde "Zabıtanın görev ve yetkileri Madde 51- Belediye zabıtası, beldede esenlik, huzur, sağlık ve düzenin sağlanmasıyla görevli olup bu amaçla, belediye meclisi tarafından alınan ve belediye zabıtası tarafından yerine getirilmesi gereken emir ve yasaklarla bunlara uymayanlar hakkında mevzuatta öngörülen ceza ve diğer yaptırımları uygular. Görevini yaparken zabıtaya karşı gelenler, kolluk kuvvetlerine karşı gelenler gibi cezalandırılır.." denilmiş olup, görevlerini yapar iken, kendilerine karşı gelen kişileri, zabıtaların, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikayet etmeleri ve ayrıca karşı gelen kişiler hakkında da 1608 sayılı Kanun'un 1!nci maddesi hükmünün tatbik edilmesi yoluna gidilmelidir.