Hayırlı ramazanlar diliyorum hocam. Sorum detaydadır. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

29 Mayıs 2018 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde EROĞLU sordu

8 yıl belediyede hizmeti olan,  fen işleri müdürlüğüne vekaletten bakan ve 8 ay belediye başkan yardımcılığına bakan bir jeoloji mühendisi olan personelin asaleten Fen işleri müdürlüğüne yada başka bir müdürlüğe sınavsız olarak ataması yapılır mı.

29 Mayıs 2018 S.YÜCEL cevapladı

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ' Memurların kurumlarınca görevlerinin ve yerlerinin değiştirilmesi:' başlıklı 76'ncı maddesinde " Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler. Memurlar istekleri ile, kurumlarında kazanılmış hak derecelerinin en çok üç derece altında aynı veya başka yerlerdeki kadrolara atanabilirler. Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinden aşağı derecelere atananların aylık derece ve kademeleri genel hükümlere göre tespit edilmekle bereber,atandıkları bu derecelerde geçirdikleri süreler (kesenek ve karşılık farklarının kendileri tarafından her ay T.C. Emekli Sandığına göderilmesini kabul etmeleri şartiyle) emeklilik yönünden eski derecelerinde değerlendirilir." hükmüne yer verilmiş olup, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 38 ve 49'ncu maddeleri ile de, belediye personelini atama yetkisi, belediye başkanlarına verilmiştir.