İŞÇİ STATÜSÜNDEKİ İTFAİYE PERSONELE YEMEK VERİLMESİ

10 Temmuz 2018 7- Zabıta ve İtfaiye Hizmetleri kategorisinde DERECİK BELEDİYESİ sordu
1-BELEDİYEMİZ NÜFUSU 9984 KİŞİ OLUP TOPLAM PERSONEL SAYISI 43 KİŞİDİR. BELEDİYEMİZ İTFAİYE HİZMETLERİNDE 12 SAAT İŞ 24 SAAT İSTİRAHAT ŞEKLİNDE 3. MEMUR 3. İŞÇİ OLMAK ÜZERE TOPLAM 6 KİŞİ GÖREVLENDİRİLMİŞ BULUNMAKTADIR.MEMUR PERSONEL YEMEK YARDIMINDAN FAYDALANDIRILMAMAKTADIR.  İŞÇİLER İSE SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİNİN İLGİLİ MADDE HÜKÜMLERİNE GÖRE AYLIK 400 TL TUTARINDA YEMEK YARDIMINDAN FAYDALANDIRILMAKTADIR. BU PERSONELLER  İTFAİYE YÖNETMELİĞİNİN 37. MADDESİNE İSTİNADEN YEMEK VERME ŞEKLİNDE TALEPTE BULUNMAKTADIR.SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ İLE YEMEK YARDIMINDAN YARARLANAN İŞÇİLERE AYRICA İTFAİYE YÖNETMELİĞİNE GÖRE YEMEK YARDIMI YAPILABİLİR Mİ?

2-YEMEK VERME ŞEKLİNDE YAPILACAK İŞLEMLER İÇİN SIRASIYLA NE GİBİ BELGELER TANZİM EDİLECEK? saygılarımla iyi çalışmalar.

12 Temmuz 2018 S.YÜCEL cevapladı

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin  7'nci maddesinde "(1) İtfaiye hizmetleri resmi tatil günleri de dâhil olmak üzere, 24 saat esasına göre yürütülür. İtfaiye personelinin çalışma süresi ve saatleri 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen çalışma süre ve saatlerine bağlı olmaksızın, hizmetin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak şekilde Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alındıktan sonra tespit olunur.

(2) İtfaiye personelinin çalışma saatleri vardiyalar şeklinde düzenlenir. Fazla çalışma ücretleri ile ilgili olarak 5393 sayılı Kanunda yer alan hükümler uygulanır.

(3) Personel yetersizliği nedeniyle itfaiye hizmetlerinde 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine göre çalıştırılan işçilere, önceden rızaları alınmak kaydıyla fazla çalışma ücreti ödenir."  denilmiş olup, ilgiliye fazla mesai ücreti yerine yemek yardımı verilebileceği, düşüncesindeyiz. (Fazla mesai almıyor ise)