taşaron işçiye 800. 00 tl meclis kararı ile kiramiye verilmesi

2 Ağustos 2016 8- İhale kategorisinde doktor6368 sordu
hocam vereceğiniz cevaptan dolayı teşekkür ederim hocam sorum şu ki Belediye meclisimiz tarafından 2016 yılında ihale yolu ile çalıştırılan  taşaron işçilere bir defaya mahsusu 800.00TL meclis kararı ile ödeme yapılacak bu yasalmıdır. teşekkür ederim

2 Ağustos 2016 S.YÜCEL cevapladı

6772  sayılı DEVLET VE ONA BAĞLI MÜESSESELERDE ÇALIŞAN İŞÇİLERE İLAVE TEDİYE YAPILMASI VE 6452 SAYILI KANUNLA 6212 SAYILI KANUNUN 2 NCİ MADDESİNİN KALDIRILMASI HAKKINDA KANUN'un 1'nci maddesi hükmü "Umumi, mülhak ve hususi bütçeli dairelerle mütedavil sermayeli müesseseler, sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait olan şirket ve kurumlarla belediyeler ve bunlara bağlı teşekküler, 3460 ve 3659 sayılı kanunların şümulüne giren İktisadi Devlet Teşekkülleri ve diğer bilcümle kurum, banka, ortaklık ve müesseselerinde müstahdem olanlardan İş Kanununun şümulüne giren veya girmiyen yerlerde çalışmakta olan ve İş Kanununun muaddel birinci maddesindeki tarife göre işçi vasfında olan kimselere, ücret sistemleri ne olursa olsun, her yıl için birer aylık istihkakları tutarında ilave tediye yapılır."  şeklinde olup, söz konusu kanun maddesi taşeron işçileri kapsamamaktadır.