Farklı bir İle belediye tarafından 3günlük görevlendirilen zabıta memuru görev faaaliyeti sonunda yol harcirahı nasıl alır.

2 Ağustos 2018 5- Mali Hizmetler kategorisinde HANKUL sordu
belediyemizde ödenmeme durumu bulunmakta  ödenmiyor ise nasıl dir kanun yada yönetelik bulunmaktadır

Teşekkür ederim

2 Ağustos 2018 S.YÜCEL cevapladı

6245 sayılı Harcırah Kanunu'nun 'Memuriyet mahalli dışına gönderilenlerin gündeliği' başlıklı 39'ncu maddesinde "Resmi bir görevle memuriyet mahalli içinde bir yere gönderilenlere gündelik verilmez. Geçici bir görevle memuriyet mahalli dışındaki bir yere gönderilenlerden, buralarda ve yolda öğle (saat 13.00) ve akşam (saat 19.00) yemeği zamanlarından birini geçirenlere 1/3, ikisini geçirenlere 2/3 oranında ve geceyi de geçirenlere tam gündelik verilir" hükmüne yer verilmiş olup, ilgili memur geçici görev yolluğu bildirimini belediyenize verdiği takdirde hak ettiği harcırahı ödemek zorundasınız.