Hocam kolay gelsin cevabınızdan dolayı şimdiden çok teşekkürler.

9 Ağustos 2018 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde NURALİ ÇELEBİ sordu
Beldemizde TOKİ tarafından 24.07.2009 yılında ihalesi yapılarak yapımına başlanan 100 Adet Konutun inşaatının tamamlanmasına müteakip Yapı Ruhsatı ve İskan Ruhsatları düzenlenmiştir. Ancak belediyemize bağlı Güneyharman mahallesinde yapımı tamamlanan üç  Bloktan biri   yapılan teknik hata sonucunda şahsa ait parsel üzerinde yapılmış bu nedenle diğer tüm binaların  yapı ruhsatı ve yapı kullanım izni düzenlenmesine rağmen, söz konusu bloğun yapı ve iskan ruhsatı düzenlenememiştir. Vatandaşların mağdur olmaması işlerin aksamaması için yapının inşaatına devam edilmiştir. Yapının kurulduğu işgale uğrayan parselin sahibi tarafından kurumumuza verilen dilekçede “ işgal edilen alan kadar aynı yerin yakınında tarafına başka bir taşınmaz verilmesi ” talep edilmiştir, ayrıca noterden muvafakat namede de aynı talep de bulunulmuştur. Söz konusu dilekçe ve muvafakat nameye istinaden  yapının  ruhsatının düzenlenebilmesi için TOKİ tarafından mevcut İmar Planına göre 3194 Sayılı yasanın 18. Maddesi gereğince yeniden düzenlemeye tabii tutularak tevhit ve ifraz sonucunda oluşan parsellerin konut yapılan kısmının TOKİ adına tescili ve işgale uğrayan şahsa ait arsa alanı kadar yerin şahsa tapu devirleri yapılmıştır. Söz konusu yapıya ait geriye dönük yapı ve İskan ruhsatının tarafımızca düzenlenmesinde sakınca olup olmadığı, sakınca yoksa belgelerin düzenlenmesi için izleyeceğimiz yol hakkında  tarafımıza görüş bildirmeniz hususunda;

11 Ağustos 2018 S.YÜCEL cevapladı

YAPILAN İNŞAATLAR, İMAR  PLANINA UYGUN İSE, YAPILARIN RUHSATLANDIRILMASINDA VE YAPI KULLANMA İZNİNE BAĞLANMASINDA NE SAKINCA OLABİLİR: (Geriye dönük yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi düzenlenmez)

3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32'nci maddesine göre işlem yapmanız gerekir.