Memur asalet tasdiki konusunda gerekli olan bir yıl esnetilebilir mi, sözleşmeli olarak çalışırken başka bir memur kadrosuna geçişte asalet tasdiki için sözleşmeli çalışılan süre sayılır mı?

11 Eylül 2018 9- Diğer kategorisinde Necati1990 sordu
İyi günler, Ben Kırşehir Mucur belediyesinde ekonomist olarak çalışan sözleşmeli personelim.Yaklaşık 1,5 yıldır görev yapmaktayım.Kurumumuz kadrolu olarak itfaiye ve zabıta alımı yapmayı planlıyor.Eğer ben sözleşmemi bozup bu kadrolardan birini alabilirsem, sözleşmeli olarak çalıştığım süre dikkate alınıp asalet tasdiki hemen yapılır mı, yoksa yeni başlamış sayılıp yine bir yıl beklendikten sonra mı  asalet tasdiki yapılır.Teşekkürler.

11 Eylül 2018 S.YÜCEL cevapladı

657 sayılı DMK'nun 54'ncü maddesinde "Sınavlarda başarılı olanlardan Devlet memurluğuna girmek isteyenler başarı listesindeki sıraya ve 47 nci maddeye göre ilan edilen kadro sayısı kadar, kurumlarınca memur adayı olarak atanırlar. Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz. "  denilmiş olup, madde gereğince, asalet süresi bir yıldan aşağı olamaz ve sözleşmeli personel statüsünde geçen süre, asalet değerlendirilmesinde dikkate alınmaz.