Kolay gelsin hocam, önceki soruma istinaden sorumu detaya yazıyorum.

18 Eylül 2018 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde teknikerim sordu
Önceki vermiş oldugunuz cevap için öncelikle tesekkur ederim.

Vermiş oldugunuz cevabı personel işleri müdürlüğüne ilettim fakat lisans mezunu olmadığım için vekalet ücreti ve asaleten atanmamın mümkün olmadığı ancak lisans mezunu olmam durumunda imar ve şehircilik müdürlüğünün vekalet ücretini ve asil olarak atanmamın mümkün olacağı aksi takdirde taraflarına zimmet çıkması durumu olacağını söylediler.

Değerli hocam bu cevap karşısında ben ne yapmam gerek yada nasıl bir yol izlemeliyim. Cevabınız için şimdiden teşekkur ederim.

18 Eylül 2018 S.YÜCEL cevapladı
18 Eylül 2018 S.YÜCEL düzenledi

657 sayılı DMK'nun 68'nci maddesinin (B) bendinde "  Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı hariç, sınıfların 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerindeki kadrolarına, derece yükselmesindeki süre kaydı aranmaksızın, atanmasındaki usule göre daha aşağıdaki derecelerden atama yapılabilir.Ancak, bu şekilde bir atamanın yapılabilmesi için ilgilinin; a) 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl, b) 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300’den az olanlar için en az 10 yıl, c) 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl, hizmetinin bulunması ve yükseköğrenim görmüş olması şarttır. Dört yıldan az süreli yükseköğrenim görenler için bu sürelere iki yıl ilave edilir. ..." denilnmiş olup,2 Yıllık Meslek Yüksekokulu, yükseköğretim statüsüne girmektedir. Kanun maddesine göre de (GİH) sınıfında belirtilen 3 ve 4'ncü dereceli kadrolara atanmak için 12 yıllık memuriyet hizmeti gerekir.

15/09/2018 tarihi itibariyle,  askerlik durumu hariç, sizin hizmet süreniz ise, Memuriyette geçen 7 yıl 10 ay, işçilikte geçen ise 3 yıl 6 ay olmak üzere, toplam 11 yıl 4 aydır. . 12 yılı doldurmanız için  8 ay daha gerekir.