hocam vereceğiniz cevap için teşekkür ederiz.. sorum detaydadır.

20 Eylül 2018 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde KADIŞEHRİ BELEDİYESİ sordu
hocam beledeyimiz bünyesinde bilgisayar işletmeni ünvanında 9.derece 1.kademesinde 10,06,2010 tarihinden bu tarafa fiilen görev yapmaktayım lise mezunuyum. özel hizmet tazminat oranı 48 olarak hesaplanmaktadır.. ancak bilgisayar işletmeni kadrosunda bulunan diğer kurumlarda çalışan memur arkadaşların özel hizmet tazminatı benimle aynı derecede ve kademede olmasına rağmen 50 den hesaplanmaktadır. bu durumu hesap işleri müdürlüğüne bildirmeme rağmen özel hizmet tazminat hesaplamasının ancak 7.dereceye düştüğün de 50 üzerinden hesaplanabilir denilmektedir. sizce özel hizmet tazminatım 48 üzerinden mi yoksa 50 üzerinden mi hesaplanmalıdır teşekkürler iyi çalışmalar..

20 Eylül 2018 S.YÜCEL cevapladı

(2006/10344 sayılı BKK) Yan  Ödeme Kararnamesine ekli  II sayılı Cetvelin (G. ) Bölümünde"

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen hizmet sınıflarında çalışıp da özel   hizmet tazminatı ile bu cetvelin yukarıdaki sıralarında sayılan tazminatlardan yararlanamayan personelden;

a) Kadroları Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunanlardan;

-8-15 inci derecelerden aylık alanlar...............................................................................                 :              44

-Diğer derecelerden aylık alanlar....................................................................................                  :              45

b) Diğer hizmet sınıflarında bulunanlardan;

1- Kadro unvanları Müdür ve Müdür Yardımcısı, Sayman, Şef, Antrenör, Borsa

Komiseri, Bölge Amiri, Kısım Amiri, Koruma ve Güvenlik Amiri, Kontrolör,

Ekonomist, Danışman, Müşavir, Aktüer, Araştırmacı, Muhasebeci ve Muhasip,

Raportör, Uzman, Hukuk Müşaviri, Programcı, Çözümleyici, Bilgisayar

İşletmeni, Başkatip, Zabıta Amiri ve Yardımcısı, Zabıta Başkomiseri ve

Komiseri, İtfaiye Amiri, İtfaiye Başçavuşu, Çavuşu ve Onbaşısı ile

Kontrol Memurları……..................................................................................................                :              50

2- Diğerlerinden;

-8-15 inci derecelerden aylık alanlar................................................................................                  :              48

-Diğer derecelerden aylık alanlar.....................................................................................                                           :             49" denilmiş olup, kadro unvanınız Bilgisayar İşletmeni ise %50 oranı üzerinden Mzel Hizmet Tazminatı almanız gerekir.