2009 yılında yargıya intikal eden ve 2017 yılında karar verilen sözleşmenin geçerliliği ile ilgili Belediyemiz sıkıntıya düşmüştür.

10 Ekim 2018 5- Mali Hizmetler kategorisinde gorele sordu
Sayın Hocam; 2009 yılında 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre Belediyemiz spor tesisi kiraya verilmiştir. Kiracı yapılması gereken tadilatları zamanında yerine getiremediğinden dolayı sözleşmesi iptal edilerek teminatı ve bir yıllık peşin yatırdığı kira bedeli 2009 yılında gelir kaydedilmiştir. Kiracı yargı yoluna gitmiş ve bu sure zarfında Mahkeme 2017 yılında sözleşmenin geçerli olduğuna karar vermiştir. Ancak bu süre içinde spor tesisi yıkılmış, ilgili yer yeşil alan yapılmış ve tesise yetecek yer kalmamıştır. Kiracıya yer teslimi yapılamamış ve Belediye Encümeni tarafından Mahkeme Kararının fiili ve hukuki imkansızlıklar nedeniyle uygulanamayacağına karar verilmiştir. Buna istinaden Kiracı ödediği teminat ve 2009 yılında ödediği kira bedelini yasal faizi ile birlikte dilekçe ile talep etmektedir. Mahkeme kararında ödemeyle ilgili bir husus bulunmamaktadır. Bu ücret ve faizini ödemesi durumunda herhangi bir zimmetle karşılaşabilir miyiz? Ödeme şekli ya da ödememe gibi bir durumda ne yapmalıyız? Teşekkür ederiz.

11 Ekim 2018 S.YÜCEL cevapladı

İlgiliye bu durumun mümkün olmadığını bildiriniz. İlgili yargıya giderek alacak davası açıp kazandığı takdirde, verilecek karara göre  hareket ediniz.