Hocam Kolay Gelsin Sorum Detaydadır. Saygılar Sunarım.

27 Kasım 2018 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde selcan sordu
Hocam Belediyemizin mevcut bulunan İmar Planı, Revize edilmiş olup; 07.10.2018 tarihli meclis toplantısında askıya çıkartılmıştır. aralık ayı meclis toplantısı 05.12.2018 tarihinde yapılacaktır. Meclis toplantısının yapılacağı gün bir aylık askı süresi dolmamış olacak. İmar Planının Mecliste onaylanması öbür aya mı kalması gerekiyor.  yoksa önümüzdeki toplantıda onaylasak olur mu? Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim hocam kolay gelsin

27 Kasım 2018 S.YÜCEL cevapladı

3194 sayılı İmar Kanunu'nun 'Planların hazırlanması ve yürürlüğe konulması' başlıklı 8'nci maddesinde ":Planların hazırlanmasında ve yürürlüğe konulmasında aşağıda belirtilen esaslara uyulur. a) Bölge planları; sosyo - ekonomik gelişme eğilimlerini, yerleşmelerin gelişme potansiyelini, sektörel hedefleri, faaliyetlerin ve alt yapıların dağılımını belirlemek üzere hazırlanacak bölge planlarını, gerekli gördüğü hallerde Devlet Planlama Teşkilatı yapar veya yaptırır. b) İmar Planları; Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planından meydana gelir. Mevcut ise bölge planı ve çevre düzeni plan kararlarına uygunluğu sağlanarak, belediye sınırları içinde kalan yerlerin nazım ve uygulama imar planları ilgili belediyelerce yapılır veya yaptırılır. Belediye meclisince onaylanarak yürürlüğe girer.  Bu planlar onay tarihinden itibaren belediye başkanlığınca tespit edilen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında bir ay süreyle eş zamanlı olarak ilan edilir.Bir aylık ilan süresi içinde planlara itiraz edilebilir. Belediye başkanlığınca belediye meclisine gönderilen itirazlar ve planları belediye meclisi onbeş gün içinde inceleyerek kesin karara bağlar. " denilmiş olup, 7/10/2018 tarihinde askıya çıkartılan planın 1 aylık askı ve itiraz süresi 8/11/2018 tarihinde tamamlanacağından, 05.12.2018 tarihinde yapılacak meclis toplantısında kesin karara bağlanmasında bir sakınca bulunmamaktadır.