Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Soru Cevap Platformu Sitede soru sormak için üye olmanız gerekmektedir.

Değerli Hocam; sorum detayda olup ilgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ediyorum.

155 gösterim
7 Aralık 2018 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Kazım sordu

Sayın hocam;  SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLAR hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararının ,(4) Sayılı Cetvel(Ek:22/11/2010-2010/1169) 

A –sözleşmeli personel pozisyon unvanları ile asgari nitelikleri gösterir cetvel' de İç İşleri Bakanlığı Tarafından Mahalli İdarelere yönelik yayınlanan, 16.01.2007 tarih ve 2007/10 sayılı Sözleşmeli  Personel Kadro Ünvanları genelgesi ekinde yer alan birçok ünvan yer almamaktadır. Örneğin, Ölçü ve Ayar Memuru, Ekonomist ve İstatistikçi kadrosuna ait asgari nitelikler adı geçen cetvelde bulunmamaktadır. Neden bu listede olmadıklarını anlayamadım. Yardımlarınızı bekliyor saygılarımı sunuyorum. İyi çalışmalar.

1 cevap

7 Aralık 2018 S.YÜCEL cevapladı

657 sayılı DMK'nun 'Tesis edilen sınıflar' balıklı 36'ncı maddesinde "Bu Kanuna tabi kurumlarda çalıştırılan memurların sınıfları aşağıda gösterilmiştir.

 I - GENEL İDARE HİZMETLERİ SINIFI: Bu Kanunun kapsamına dahil kurumlarda yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri gören ve bu Kanunla tespit edilen diğer sınıflara girmeyen memurlar Genel İdare Hizmetleri sınıfını teşkil eder. 

 II - TEKNİK HİZMETLER SINIFI: Bu Kanunun kapsamına giren kurumlarda meslekleriyle ilgili görevleri fiilen ifa eden ve meri hükümlere göre yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, jeolog, hidrojeolog, hidrolog, jeofizikçi, fizikçi, kimyager, matematikçi, istatistikçi, yöneylemci (Hareket araştırmacısı), matematiksel iktisatcı, ekonomici ve benzeri ile teknik öğretmen okullarından mezun olup da, öğretmenlik mesleği dışında teknik hizmetlerde çalışanlar, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi veya bölümlerinden mezun şehir plancısı, yüksek şehir plancısı, yüksek Bölge Plancısı, 3437 ve 9/5/1969 tarih 1177 sayılı Kanunlara göre tütün eksperi yetiştirilenler ile müskirat ve çay eksperleri, fen memuru, yüksek tekniker, tekniker teknisyen ve emsali teknik unvanlara sahip olup, en az orta derecede mesleki tahsil görmüş bulunanlar, Teknik Hizmetler sınıfını teşkil eder.

 III - SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFI: Bu sınıf, sağlık hizmetlerinde (Hayvan sağlığı dahil) mesleki eğitim görerek yetişmiş olan tabip, diş tabibi, eczacı, veteriner hekim gibi memurlar ile bu hizmet sahasında çalışan yüksek öğrenim görmüş fizikoterapist, tıp teknoloğu, ebe, hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmetler mütehassısı, biyolog, pisikolog, diyetçi, sağlık muhendisi, sağlık fizikçisi, sağlık idarecisi ile ebe ve hemşire, hemşire yardımcısı, (Fizik tedavi, laboratuvar, eczacı, diş anestezi, röntgen teknisyenleri ve yardımcıları, çevre sağlığı ve toplum sağlığı teknisyeni dahil) sağlık savaş memuru, hayvan sağlık memuru ve benzeri sağlık personelini kapsar...." denilmiş olup, memuriyet sınıf ve unvanları konusunda, yukarıda belirtilen Kanun hükmünü esas almanız gerekir.

...