Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Soru Cevap Platformu Sitede soru sormak için üye olmanız gerekmektedir.

Görevde Yükselme Sınavına (Teknik Kadro) girmem mümkün mü?

779 gösterim
11 Ağustos 2016 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde ŞABAN sordu
Hocam ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederek sorularıma  geçiyorum. Hocam ben Silahlı Kuvvetler personeli iken açıktan atanma yolu ile kurum değiştirdim ve Adana büyükşehir belediyesine GİH kadrosunda  çalışıyorum. Burada göreve başlayalı 1,5 yıl oldu ve bu yıl (Eylül 2016) yapılacak olan Ünvan değişikliği sınavına giriyorum. Teknik kadroya geçtiğim zaman görevde yükselme sınavına (2017 yılı için) hemen başvurmam mümkün mü yoksa bu kadroda belli bir süre çalışmam gerekiyor mu?

2. sorumda hocam M.Y.O mezunuyum yani teknik fakülte mezunu değilim. Ancak 18/04/1999 da çıkan G.Y. yönetmeliğindeki maddeye göre o yılda hem yüksek okul mezunuydum hemde Silahlı Kuvvetlerde muvazzaf olarak görev yapıyordum. Yönetmeliğin bu maddesi beni kapsar mı? G.Y sınavı için Fakülte mezunu sayılır mıyım? Çok teşekkür ediyorum.

1 cevap

11 Ağustos 2016 S.YÜCEL cevapladı

657 sayılı DMK'nun 36'ncı maddesinde "II - TEKNİK HİZMETLER SINIFI: Bu Kanunun kapsamına giren kurumlarda meslekleriyle ilgili görevleri fiilen ifa eden ve meri hükümlere göre yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, jeolog, hidrojeolog, hidrolog, jeofizikçi, fizikçi, kimyager, matematikçi, istatistikçi, yöneylemci (Hareket araştırmacısı), matematiksel iktisatcı, ekonomici ve benzeri ile teknik öğretmen okullarından mezun olup da, öğretmenlik mesleği dışında teknik hizmetlerde çalışanlar, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi veya bölümlerinden mezun şehir plancısı, yüksek şehir plancısı, yüksek Bölge Plancısı, 3437 ve 9/5/1969 tarih 1177 sayılı Kanunlara göre tütün eksperi yetiştirilenler ile müskirat ve çay eksperleri, fen memuru, yüksek tekniker, tekniker teknisyen ve emsali teknik unvanlara sahip olup, en az orta derecede mesleki tahsil görmüş bulunanlar, Teknik Hizmetler sınıfını teşkil eder." ve 'Bir sınıftan başka bir sınıfa geçme:' başlıklı 71'nci maddesinde de " Memurların eşit dereceler arasında veya derece yükselmesi suretiyle sınıf değiştirmeleri caizdir. Bu şekilde sınıf değiştireceklerin geçecekleri sınıf ve görev için bu Kanunda veya kuruluş kanunlarında belirtilen niteliklere sahip olmaları şarttır. Bu durumda sınıfları değişenlerin eski sınıflarının derecesinde elde ettikleri kademelerde geçirdikleri süreler yeni sınıflardaki derecelerinde dikkate alınır. Kurumlar, memurlarını meslekleri ile ilgili sınıftan genel idare hizmetleri sınıfına veya genel idare hizmetleri sınıfından meslekleri ile ilgili sınıfa, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle atayabilirler. Eski sınıflarında, görev alacakları yeni sınıfa göre memurluğa daha yüksek bir derece ve kademeden başlamış olup da sınıf değiştirenlerin yeni görevlerindeki ilk ilerleme süreleri eski sınıflarında kazandıkları derece ve kademelere tekabül eden süre kadar uzatılır ve bu süre tamamlanıncaya kadar kendilerine sınıf değiştirmeleri sırasında bulundukları derecede kademe ilerlemesi verilmez." hükümlerine yer verilmiştir.

...