seyyar satıcılık ile ilgili izlenmesi gereken yollar.

18 Aralık 2018 7- Zabıta ve İtfaiye Hizmetleri kategorisinde Bayram ALTINTAŞ sordu
hocam kolay gelsin. sorum şu olacak. bölgemizde seyyar satış yapmak isteyen vatandaşlarımız mevcut. yaptığım araştırmalarda bulaşıcı hastalıkla ile ilgili sağlık raporu, sgk kaydının aktif olmadığına istinaden belge, hijyen belgesi, ikamet, adli sicil, nüfus cüzdan fotokopisi, kullanılacak seyyar arabası veya tezgahının temizliği ve sağlamlığı ile ilgili belediyece kontrol formu olabilir,  satacağı mamülü aldığı yerin gıda sicil ve kayıt belgesi ve faturası ile birlikte dilekçe ile müracatta bulunup izin istenmekte. belediye şahsa seyyar satış yapabileceği yeri gösterip, m2 üzerinden aylık tahakkuklandırma yaparak, sözleşme veya taahhüt ile izin vermektedir. fakat bu iş için eline resmi bir ruhsat verilmediğini tespit ettim. konuyla ilgili sizlerin görüşlerini almak isterim. hayırlı günler dilerim.

18 Aralık 2018 S.YÜCEL cevapladı

1608 sayılı Kanun'un 1'nci maddesinde " Belediye meclis ve encümenlerinin kendilerine kanun, nizam ve talimatnamelerin verdiği vazife ve salahiyet dairesinde ittihaz ettikleri kararlara muhalif hareket edenlerle belediye kanun ve nizam ve talimatnamelerinin men veya emrettiği fiilleri işleyenlere veya yapmayanlara belediye encümenince Kabahatler Kanununun 32 nci maddesi hükmüne göre idarî para cezası ve yasaklanan faaliyetin menine karar verilir. Bu kararda ilgili kişiye bir süre de verilebilir. Belediye encümeni kararında belli bir fiilin muayyen bir süre zarfında yapılmasını da emredebilir. Emredilen fiilin ilgili kişi tarafından yapılmaması hâlinde, masrafları yüzde yirmi zammı ile birlikte tahsil edilmek üzere belediye tarafından yerine getirilir. Bu madde hükümleri ilgili kanunda ayrıca hüküm bulunmayan hâllerde uygulanır" hükmüne yer  verilmişir.