Denetim Komisyonu üye seçiminin Belediye çalışma Yönetmenliğine aykırı yapılması.

3 Ocak 2019 2- Belediye Meclisi kategorisinde Hasan ipek sordu
Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Komisyona üye sayısı oranlanarak A partisinin 3 B partisinin 1 C partisinin 1 üye vermesi gerekiyor. Parti grupları adaylarını gösterdi. Ancak sayım sonunda B partisinden  o an toplantıda olmayan ve de aday gösterilmeyen bir üyeye 19 oy çıktı.B partisinin gösterdiği üyeye de 7 oy çıktı.  Aday olmadığı için 19 oy alan kişi mi seçilmiş olur yoksa grubun aday gösterdiği üyemi seçilmiş olur. Yoksa seçim tekrarlanır mı. Burada B partisinin 19 üyesi olmadığı için A partisinin üyelerinin 19 oy alan üyeye oy verdiği ortaya çıkmakta 1 üye vermesi gereken partinin üyesine ipotek koyduğu etik olmayan bir durum vardır. Bununla ilgili ne yapmak gerekir. Yardımlarınız için simdi den teşekkürler.

3 Ocak 2019 S.YÜCEL cevapladı

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 25'nci maddesinde " İl ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000'in üzerindeki belediyelerde, belediye meclisi, her ocak ayı toplantısında belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye sayısı üçten az beşten çok olmamak üzere bir denetim komisyonu oluşturur. Komisyon, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşur" denildiğinden, (B) partisinden 19 oy alan üye, üyeliğe seçimini kabul ettiği takdirde, denetim komisyonuna seçilmiş olur. Kabul etmediği takdirde, aynı partiden üyelik için yeniden seçim yapılır.