Hocam soruma ilişkin açıklama detay kısımdadır. Şimdiden teşekkür ederim.

6 Ocak 2019 5- Mali Hizmetler kategorisinde Ahmet Dikal sordu

1.) BELEDİYEMİZ İÇİN HER YIL GELİR TARİFESİ BELEDİYE MECLİSİMİZCE ONAYLANARAK BELİRLENMEKTEDİR. BU YILKİ TARİFEDE "KAMU KURUM LARI,KAMU YARARI BULUNDUĞU KARARI VERİLEN KURULUŞLARDAN (VAKIF DERNEK,OKUL,KÜTÜPHANE,HASTANE,CAMİİ,KÜLTÜR VE SANAT YAPILARI VB.) ÜCRET ALINMAZ." ŞEKLİNDE AÇIKLAMA EKLENMİŞTİR. FAKAT 4736 SAYILI KANUNUN 1. MADDESİNDE  "Genel bütçeye dahil daireler ile katma bütçeli idareler, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunla kurulan fonlar, kefalet sandıkları, sosyal güvenlik kuruluşları, genel ve katma bütçelerin transfer tertiplerinden yardım alan kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları ile müesseseleri, il özel idareleri ve belediyeler ile bunların kurdukları birlik.........üretilen mal ve hizmet bedellerinde işletmecilik gereği yapılması gereken ticarî indirimler hariç herhangi bir kişi veya kuruma ücretsiz veya indirimli tarife uygulanmaz." ŞEKLİNDE  TANIMLANMIŞTIR. BU HUSUSTA YUKARIDA BELİRTİLEN MECLİS KARARINDAKİ ÜCRET ALINMAMASI YÖNÜNDEKİ KARAR HATALIMIDIR.

2. İLÇEMİZDE OKUL ALANI OLARAK AYIRILMIŞ ALANLARA, OKUL İNŞAATI İÇİN Y GENELLİKLE MİİLLİ EĞİTİM ,YİKOB VE VALİKİL ARASINDA YAPILAN İHALE İLE YÜKLENİCİ FİRMAYA VERİLMEK SURETİYLE  ANAHTAR TESLİMİ ŞEKLİNDE İHALE EDİLMEKTEDİR. SORUM ŞU Kİ, RUHSAT BAŞVURUSUNU MALİK OLAN MALİYE HAZİNESİ ADINA TAHSİSLİ MİLLİ EĞİTİMMİ YAPMALIDIR YOKSA İHALE ALAN FİRMANIN YAPMSI DA UYGUNMUDUR. AYRICA RUHSAT VE YAPI KULLANMA  HARCI HESAPLAMASINDA  KANUN VE BELEDİYE MECLİSİ TARİFESİ İLE BELİRTİLEN ÜCERETLER İLGİLİ İHALE EDİLEN FİRMADAN TAHSİL EDİLİRMİ?

ŞİMDİDEN VERECEĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN TEŞEKKUR EDERİM.

7 Ocak 2019 S.YÜCEL cevapladı

BU  PLATFORMDA: (İL, İLÇE VE BELDE ADLARI, SORU SORAN KİŞİLERİN GÖREV VE UNVANLARI BELİRTİLMEYEN ) SORULARA CEVAP VERİLMEMEKTE OLUP, SORU CEVAPLAMADA DA MİHDER DERGİSİ ABONELERİNE   ÖNCELİK TANINMAKTADIR. (ABONELİK İÇİN (0312  425 00 55) NUMARALI TELEFONDAN BİLGİ ALINIZ). MİHDER