belediye tarafından tehlike arz edip yıktırılan istinat duvarını kim yapacak

1,690 gösterim
7 Ocak 2019 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde mkutum sordu
hocam iyi günler;  İmar kanunu 39 . madde de yıkılacak derecede tehlikeli yapılar ile ilgili olarak : Tebligatı müteakip süresi içinde yapı sahibi tarafından tamir edilerek veya yıktırılarak tehlike ortadan kaldırılmazsa bu işler belediye veya valilikçe yapılır ve masrafı % 20 fazlası ile yapı sahibinden tahsil edilir. ibaresi yer almaktadır . ilçemiz sınırları dahilinde bulunan bir istinat duvarı tehlike arzettiği için belediyemiz tarafından yıktırıldı. istinat duvarı aynı zamanda yolu taşıdığı için acilen yapılması gerekmektedir. müteahhit firma ile yapılan görüşme ve yazışmalarda yıkılan duvarı yapmayacağını belediyeye iletmiştir. Size sorum bu duvarı belediye olarak biz mi yapacağız yada ne gibi bir işlem yapmamız gerekiyor .

7 Ocak 2019 S.YÜCEL cevapladı

1- Müteahhit firmanın istinat duvarı ile ilgisi nedir?   (.......müteahhit firma ile yapılan görüşme ve yazışmalarda yıkılan duvarı yapmayacağını belediyeye iletmiştir.)

2-Yıkılan İstinat duvarı daha önce kim yada kimler tarafından yapılmış idi?