14 Ocak 2019 9- Diğer kategorisinde Manucipality sordu
Hocam kolay gelsin bizlere o değerli bilgilerinizle aydınlattığınız ve zaman ayırdığınız için ne kadar teşekkür etsek azdır.Hocam Zabıta amiri ben ita amiri değilim harcama yetkilisine beni yazmanız doğru değil diyor ama 5018 sayılı kanunun 31-32 maddesinde ise Bir birimde amir yada en üst düzeyde memur kimse o harcama yetkilisir diyor ama bizim bu arkadaş hem birimi bütçesinden çıkan fatura,personelinin maaş bordrosundaki harcama yetkilisi kısmına, aracının fenni muayenesi vb. imza atma yetkim yok diyor (özelliklede zabıta memurlarının düzenleyen zabıta memuru,harcama yetkilisi zabıta amiri yazıyoruz ama itiraz ediyor ben düzenlemiyorum diye)  bu sorunu nasıl çözeriz şimdiden teşekkür ederim.

14 Ocak 2019 S.YÜCEL cevapladı

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 63'ncü maddesinde "Belediye bütçesiyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisi harcama yetkilisidir." hükmüne  yer verilmiştir.