Hocam kolay gelsin bizlere o değerli bilgilerinizle aydınlattığınız ve zaman ayırdığınız için ne kadar teşekkür etsek azdır.

19 Ocak 2019 9- Diğer kategorisinde Manucipality sordu
Hocam resmi kurum veya kurumlardan emekli olmuş işçi yada memur tekrar resmi kurumda çalışabilir mi? çalışırsa veya çalışmak isterse ne gibi işlemler yapmak zorundayız?  bizi aydınlatırsanız sevinirim

22 Ocak 2019 S.YÜCEL cevapladı

657 sayılı DMK'nun 'Emeklilerin yeniden hizmete alınması' başlıklı 93'ncü maddesinde ":T.C. Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olanlardan (5434 sayılı Kanunun 104 üncü maddesine göre emeklilikle ilgili görevlere yeniden atanamayacaklar hariç) sınıfında yazılı nitelikleri taşımakta bulunanlar kanunun 92 nci maddesi hükümlerine göre kurumlarda boş kadro bulunmak şartiyle yeniden memurluğa alınabilirler." hükmüne yer verilmiş olup, işçiler için bir mevzuat hükmü bulunmamaktadır.