İMAR KANUNUNUN 23. MADDESİSİNİN NASIL UYGULANACAĞI HAKKINDA

1,187 gösterim
7 Şubat 2019 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde toprak_karaman sordu

İmar kanununun 23. maddesinde ; Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı: Madde 23 – İskan hudutları içinde olup da, imar planında beldenin inkişafına ayrılmış bulunan sahalarda her ne şekilde olursa olsun, yapı izni verilebilmesi için; a) Bu sahaların imar planı esaslarına ve yönetmelik hükümlerine uygun olarak parselasyon planlarının belediye encümeni veya il idare kurulunca tasdik edilmiş bulunması, b) Plana ve bulunduğu bölgenin şartlarına göre yollarının, pis ve içme suyu şebekeleri gibi teknik alt yapısının yapılmış olması, Şarttır. Ancak, bunlardan parselasyon planları tasdik edilmiş olmakla beraber yolu, pis ve içme suyu şebekeleri gibi teknik alt yapısı henüz yapılmamış olan yerlerde, ilgili idarenin izni halinde ve ilgili idarece hazırlanacak projeye uygun olarak yaptıranlara veya parselleri hizasına rastlayan ve yönetmelikte belirtildiği şekilde hissesine düşen teknik alt yapı bedelini % 25 peşin ödeyip geri kalan % 75 ini alt yapı hizmetinin ilgili idaresince tamamlanacağı tarihten en geç altı ay içinde ödemeyi taahhüt edenlere de yapı ruhsatı verilir. hükmü bulunmaktadır.

1)Burada bahsedilen yönetmelik hangi yönetmeliktir?

2)Bildiğim kadarıyla böyle bir yönetmelik yok. Yoksa yada yayınlanmamışsa nasıl bir uygulama yapılmalı?

3)Bazı belediyelerin meclis kararları ile imar kanunun 23. maddesinin uygulanmasına esas kararları olduğunu öğrendim. Belediye meclisi böyle bir karar almadıysa yada almıyorsa nasıl uygulama yapılmalı.

Teşekkür ederim.

7 Şubat 2019 S.YÜCEL cevapladı
8 Şubat 2019 S.YÜCEL düzenledi

1- 03.07.2017  gün ve 30113 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ'dir.

2-Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği

Gelişme Alanları açısından söz konusu Yönetmelik hükümlerini tetkik ediniz.