Cevabınızla ilgili olarak sorum detayda yer almaktadır.

13 Şubat 2019 9- Diğer kategorisinde talha01 sordu
öncelikle çok teşekkür ediyorum. ilçe belediyesinde memur kadrosundayım özel hizmet puanım 49 ve kadrom 4/1 dereceli idi.  görevde yükselme sınavı ile 5. dereceli şef kadrosuna atamam yapıldı. maaş bordrosunda 4/1 dereceli ve özel hizmet puanım 60 olarak görünüyor. 2018-2019 memur toplu toplu sözleşmesinin şeflerin özel hizmet tazminatları başlıklı 32. maddesinde " 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) ve (III) sayılı Cetvelde şef kadrolarında bulunanların dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 10 puan ilave edilir." denilmektedir. insan kaynakları personeline 10 puan eklenmesi gerektiğini söylediğimde şef kadrosunda 5. dereceyi işgal ettiğimden dolayı +10 puan alamayacağımı belirttiler. 5 dereceli şef kadrosundayım 4. dereceden maaş alıyorum. özel hizmet puanına +10 puan eklenmesi gerekir mi. bu konuda açıklayıcı bir bilgi verirseniz sevinirim.

13 Şubat 2019 S.YÜCEL cevapladı
13 Şubat 2019 S.YÜCEL düzenledi

2018-2019 memur toplu toplu sözleşmesinin şeflerin özel hizmet tazminatları başlıklı 32. maddesinde " 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) ve (III) sayılı Cetvelde şef kadrolarında bulunanların dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 10 puan ilave edilir." denildiğine göre, sizin işgal ettiğiniz kadro da, şef unvanlı  5'nci derece ise;

2006/10344 sayılı  BKK'na ekll II sayılı Cetvelin (G/b-1) Bölümüne istinaden;

"G.   657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen hizmet sınıflarında çalışıp da özel

hizmet tazminatı ile bu cetvelin yukarıdaki sıralarında sayılan tazminatlardan

yararlanamayan personelden;

a) Kadroları Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunanlardan;

-8-15 inci derecelerden aylık alanlar...............................................................................                 :              44

-Diğer derecelerden aylık alanlar....................................................................................                  :              45

b) Diğer hizmet sınıflarında bulunanlardan;

1- Kadro unvanları Müdür ve Müdür Yardımcısı, Sayman, Şef, Antrenör, Borsa

Komiseri, Bölge Amiri, Kısım Amiri, Koruma ve Güvenlik Amiri, Kontrolör,

Ekonomist, Danışman, Müşavir, Aktüer, Araştırmacı, Muhasebeci ve Muhasip,

Raportör, Uzman, Hukuk Müşaviri, Programcı, Çözümleyici, Bilgisayar

İşletmeni, Başkatip, Zabıta Amiri ve Yardımcısı, Zabıta Başkomiseri ve

Komiseri, İtfaiye Amiri, İtfaiye Başçavuşu, Çavuşu ve Onbaşısı ile

Kontrol Memurları……..................................................................................................                :              50

2- Diğerlerinden;

-8-15 inci derecelerden aylık alanlar................................................................................                  :              48

-Diğer derecelerden aylık alanlar.....................................................................................                                           :             49"

%50 + % 10= %60 oranı üzerinden özel hizmet tazminatı almanız gerekir.