taşınmaz devri ile ilgili sorum detayda sunulmuştur.

14 Mart 2019 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde DERECİK BELEDİYESİ sordu
Belediye Meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda; Belediyemize ait taşınmaz Hükümet Konağı Hizmet Binası yapılmak üzere Maliye Hazinesi adına devir işlemleri sağlanacaktır.Devir işlemlerine ilişkin alınan ve İlçemiz Kaymakamlık Makamı tarafından onaylanan karar ayrıca içişleri Bakanlığının onayına sunulacak mı?Teşekkürler

14 Mart 2019 S.YÜCEL cevapladı

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18'nci maddesinin (e) bendi ile "Taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması hâlinde tahsisin kaldırılmasına; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı aynî hak tesisine karar vermek" belediye meclislerinin görev ve yetkileri arasında sayılmış olup,Kanun'un.'Meclis kararlarının kesinleşmesi ' başlıklı 23'ncü maddesinde de "Belediye başkanı, hukuka aykırı gördüğü meclis kararlarını, gerekçesini de belirterek yeniden görüşülmek üzere beş gün içinde meclise iade edebilir. Yeniden görüşülmesi istenilmeyen kararlar ile yen iden görüşülmesi istenip de belediye meclisi üye tam sayısının salt çoğunluğuyla ısrar edilen kararlar kesinleşir. Belediye başkanı, meclisin ısrarı ile kesinleşen kararlar aleyhine on gün içinde idarî yargıya başvurabilir. Kararlar kesinleştiği tarihten itibaren en geç yedi gün içinde mahallin en büyük mülkî idare amirine gönderilir. Mülkî idare amirine gönderilmeyen kararlar yürürlüğe girmez. Kesinleşen meclis kararlarının özetleri yedi gün içinde uygun araçlarla halka duyurulur." hükmüne yer verilmiştir.