Belediye başkanlığına vekalet eden seçilmiş başkan yardımcıları vekalet ücreti alır mı ?

1,094 gösterim
13 Mayıs 2019 5- Mali Hizmetler kategorisinde Veysel Demir sordu
İyi çalışmalar,

Belediye başkanlığına vekalet eden seçilmiş başkan yardımcıları maaşlarının haricinde başkanlığa vekalet ettikleri günlere ait ayrıca ücret alır mı ?

13 Mayıs 2019 S.YÜCEL cevapladı
2 Temmuz 2019 Veysel Demir seçti

En İyi Cevap

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 'Başkan vekil'i başkanlı 40'ncı maddesine göre " Belediye başkanı izin, hastalık veya başka bir sebeple görev başında bulunmadığı hâllerde, bu süre içinde kendisine vekâlet etmek üzere, belediye meclisi üyeleri arasından birini başkan vekili olarak görevlendirir. Başkan vekili, başkanın yetkilerine sahiptir. Başkan vekiline, görev süresince başkana ödenen aylık brüt ödeneğin gün hesabı üzerinden ödenek verilir" denilmiş olup, meclis üyesinden  seçilen kişiye, yukarıda belirtilen maddede belirtilen  ödenek ve kanunun 49'ncu maddesine göre görevlendirilen başkan yardımcısı aynı kişi ise, her iki ödenek  ödenir. (Md.49- Norm kadrosunda belediye başkan yardımcısı bulunan belediyelerde norm kadro sayısına bağlı kalınmaksızın; belediye başkanı, zorunlu gördüğü takdirde, nüfusu 50.000'e kadar olan belediyelerde bir, nüfusu 50.001-200.000 arasında olan belediyelerde iki, nüfusu 200.001-500.000 arasında olan belediyelerde üç, nüfusu 500.000 ve fazla olan belediyelerde dört belediye meclis üyesini belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirebilir. Bu şekilde görevlendirilen meclis üyelerine belediye başkanına verilen ödeneğin 2/3'ünü aşmamak üzere belediye meclisi tarafından belirlenecek aylık ödenek verilir ve taleplerine göre bir sosyal güvenlik kurumu ile ilişkilendirilir. Bu şekilde görevlendirme, memuriyete geçiş, sözleşmeli veya işçi statüsünde çalışma dâhil ilgililer açısından herhangi bir hak teşkil etmez ve belediye meclisinin görev süresini aşamaz. Sosyal güvenlik prim ve benzeri giderlerden kurum karşılıkları belediye bütçesinden karşılanır.)