Belediyemiz Norm Kadrosundaki Personelin Eski Kadrosuna Atanması Hakkında

28 Mayıs 2019 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde ARİFARACI sordu
Hocam öncelikle iyi çalışmalar;  Memuriyete ilk olarak Memur kadrosunda başlayan personelin, şu anki kadrosu Tahsildar,  Belediye Başkanının oluru ile Personelden muvafakat almadan Tahsildar kadrosundan tekrar eski kadrosu olan memur kadrosuna atayabilir miyiz?

28 Mayıs 2019 S.YÜCEL cevapladı

657 sayılı DMK'nun 'Memurların kurumlarınca görevlerinin ve yerlerinin değiştirilmesi' başlıklı 76'ncı maddesinde ""Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler. Memurlar istekleri ile, kurumlarında kazanılmış hak derecelerinin en çok üç derece altında aynı veya başka yerlerdeki kadrolara atanabilirler. Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları mümkündür..." denilmiştir.

AYRICA;

Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Genel Başkanı Sayın Mehmet DÖNMEZ ve İçişleri Bakanlığı E. Başkontrolörü Sayın Selahattin YÜCEL’in kaleme aldıkları, 2019 yılı Mart Ayında yapılan son mevzuat değişikliklerinin de dahil olduğu  “Belediyeleri İlgilendiren Güncel Mevzuat ile Belediyecilikle İlgili Sıkça Sorulan 300 Soru ve Cevap” kitabımızın baskısı tamamlanmış olup, siz değerli Belediyecilerimizin hizmetine sunulmuştur. 600 Sayfalık DEV ESER’in 1 Adedinin satış fiyatı kargo ve KDV dahil 200 TL’dir.

Faydalı olması temennisi ile çalışmalarınızda başarılar dileriz.