Hocam, Yardımcı hizmetler sınıfı bekçi veya şoför kadrosundaki memur ihtiyaç halinde zabıta olarak görevlendirilirse fiilen zabıta görevi yürüttüğü için fazla mesai ücreti ödenebilirmi. saygılarımla.

20 Haziran 2019 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde EKREM KIR sordu

20 Haziran 2019 S.YÜCEL cevapladı

Belediye Zabıta Yönetneliğinin 'Başka memurluklardan naklen geçiş' başlıklı 16'ncı maddesinde "Diğer kamu kurum ve kuruluşları veya belediye hizmet birimlerinde asıl memur kadrosunda çalışanlardan, belediye zabıta memurluğuna geçmek isteyenler; 35 yaşını aşmamaları, bu Yönetmeliğin 13/A maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde yer alan şartları taşımaları, 13/E maddesinde öngörülen sınavda başarılı olmaları kaydıyla 657 sayılı Kanuna ve diğer mevzuat hükümlerine uyularak zabıta memurluğuna atanabilir." denilmiş olup, bütçe kanunlarına ekli fazla çalışma ücretlerine ilişkin cetvele göre, destek hizmetlerinde (şoför...beki, gibi) çalışanlar fazla ücreti alamazlar.

AYRICA;

Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Genel Başkanı Sayın Mehmet DÖNMEZ ve İçişleri Bakanlığı E. Başkontrolörü Sayın Selahattin YÜCEL’in kaleme aldıkları, 2019 yılı Mart Ayında yapılan son mevzuat değişikliklerinin de dahil olduğu  “Belediyeleri İlgilendiren Güncel Mevzuat ile Belediyecilikle İlgili Sıkça Sorulan 300 Soru ve Cevap” kitabımızın baskısı tamamlanmış olup, siz değerli Belediyecilerimizin hizmetine sunulmuştur. 600 Sayfalık DEV ESER’in 1 Adedinin satış fiyatı kargo ve KDV dahil 200 TL’dir.

Faydalı olması temennisi ile çalışmalarınızda başarılar dileriz.