CEVABINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. SORUM AYRINTIDADIR.

11 Temmuz 2019 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde ÖMER USLU sordu
HOCAM MERHABA;

BELEDİYEMİZDE PERSONELİMİZ İLE İLGİLİ BİR İDARİ SORUŞTURMADA MUHAKKİK OLARAK GÖREVLENDİRİLDİM.

SORUŞTURMA DİREK BAŞKAN YARDIMCISININ TALİMATI İLE BAŞLATILMIŞ OLUP KİŞİNİN HERHANGİ BİR YAZILI VEYA SÖZLÜ SAVUNMASINA BAŞVURULMADAN DOSYA SADECE BAŞKAN OLUR'U İLE BANA GÖNDERİLDİ. MUHAKKİKTEN ÖNCE YAZILI SAVUNMASININ ALINMASI GEREKMEZ Mİ?

BU KONUDA NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM?

TEŞEKKÜR EDER VE İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.

11 Temmuz 2019 S.YÜCEL cevapladı
15 Temmuz 2019 S.YÜCEL düzenledi

Disiplin Soruşturmasında, Savunma istemi belediye başkanına ait olup, mevcut belge ve bilgilere dayalı olarak rapor düzenlemeniz ve raporunuzda , suçu var ise, 657 sayılı DMK'nun 125'nci maddesinde yazılı cezayı önermeniz yeterlidir.

AYRICA

Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Genel Başkanı Sayın Mehmet DÖNMEZ ve İçişleri Bakanlığı E. Başkontrolörü Sayın Selahattin YÜCEL’in kaleme aldıkları, 2019 yılı Mart Ayında yapılan son mevzuat değişikliklerinin de dahil olduğu  “Belediyeleri İlgilendiren Güncel Mevzuat ile Belediyecilikle İlgili Sıkça Sorulan 300 Soru ve Cevap” kitabımızın baskısı tamamlanmış olup, siz değerli Belediyecilerimizin hizmetine sunulmuştur. 600 Sayfalık DEV ESER’in 1 Adedinin satış fiyatı kargo ve KDV dahil 200 TL’dir.

Faydalı olması temennisi ile çalışmalarınızda başarılar dileriz.