Mirası Reddedilen Muris Kişiye Ait Belediye Borçlarının Silinmesinde Hangi Yolu İzlememiz Gerekir?

6 Ağustos 2019 9- Diğer kategorisinde toranaga sordu

Sayın hocam iyi çalışmalar dilerim...Belediyemize yaklaşık 1500 TL borcu olan bir vatandaşımız yakın zamanda vefat etmiş olup, mirasçıları reddi miras davası açarak mirası reddetmişler ve mahkeme kararını belediyemize sunarak, ilgili borcun silinmesini talep etmişlerdir. Bu bağlamda, vefat eden kişinin belediyemize olan bu borcunu meclis kararı ile mi yoksa encümen kararı ile mi silmemiz doğru olur?  Borcun silinmesi için bu alınan meclis ya da encümen kararı, muhasebat işlemleri için tek başına evrak olarak yeterli midir? Yoksa başkaca herhangi bir evrak tanzim etmemiz gerekir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

6 Ağustos 2019 S.YÜCEL cevapladı
6 Ağustos 2019 S.YÜCEL düzenledi

Sorunuzda "Belediyemize yaklaşık 1500 TL borcu olan bir vatandaşımız yakın zamanda vefat etmiş olup, mirasçıları reddi miras davası açarak mirası reddetmişler ve mahkeme kararını belediyemize sunarak, ilgili borcun silinmesini talep etmişlerdir." denilmiştir.

Miras reddi kimin lehine reddedildi?

İcra İflas Kanunu hükümlerine göre, tasfiye halinde. mirası reddedilen kişilerden tahsil etmeniz gerekir.

2004 sayılı  Kanun

Reddedilen miraslarda alacaklıları davet:

Madde 220 –  Reddedilen bir mirasın tasfiyesi lazım geldikte miras hükümleri mucibince evvelce alacaklılar davet edilmiş ise yukarıdaki maddeye göre kayıt müddeti on güne indirilir. Evvelce alacaklarını kayıt ettirenler için yeniden müracaata lüzum yoktur