1- 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 'Ruhsat müddeti' başlıklı 29'ncu maddesinde " Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren iki yıldır. Bu müddet zarfında yapıya başlanmadığı veya yapıya başlanıp da her ne sebeple olursa olsun, başlama müddetiyle birlikte beş yıl içinde bitirilmediği takdirde verilen ruhsat hükümsüz sayılır. Bu durumda yeniden ruhsat alınması mecburidir. Başlanmış inşaatlarda müktesep haklar saklıdır. Ruhsat yenilenmesi ve plan tadili sırasında ayrıca harç alınmaz. Ancak inşaat sahasında artış, bağımsız bölümlerin brüt alanında veya niteliğinde değişme olması halinde yeniden hesaplanacak harçtan evvelce ödenen harç tutarı, tenzil edilir. Yeni durumda hesaplanan harç tutarında azalma olması halinde iade yapılmaz. Diğer kanunlardaki muafiyet hükümleri saklıdır. Ruhsat ve eklerinin yapı yerinde bulundurulması mecburidir" denilmiştir.
2-Başlangıçta, yapı ruhsatı kimin adına (müteahhid veya yapı sahibi) verilmiş ise, verilecektir.
3- (5 adet bina inşaatından 3 ü su basman seviyesine, diğer ikisi hiç başlamamıştır.) Yapı Ruhsatı olmayan yerlere, mimari projelerine göre Ruhsat alınması gerekir.
4-( Kooperatif olarak 17 adet bina inşaatına yapı ruhsatı alınmış) Ruhsatına göre hareket edilmelidir.
AYRICA;
Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Genel Başkanı Sayın Mehmet DÖNMEZ ve İçişleri Bakanlığı E. Başkontrolörü Sayın Selahattin YÜCEL’in kaleme aldıkları, 2019 yılı Mart Ayında yapılan son mevzuat değişikliklerinin de dahil olduğu “Belediyeleri İlgilendiren Güncel Mevzuat ile Belediyecilikle İlgili Sıkça Sorulan 300 Soru ve Cevap” kitabımızın baskısı tamamlanmış olup, siz değerli Belediyecilerimizin hizmetine sunulmuştur. 600 Sayfalık DEV ESER’in 1 Adedinin satış fiyatı kargo ve KDV dahil 200 TL’dir.
Faydalı olması temennisi ile çalışmalarınızda başarılar dileriz.
SİPARİŞ:
,Adres: Meşrutiyet Caddesi Hatay Sokak No:8/18 Kızılay/ANKARA - Telefon: 0312 425 00 55 - Faks: 0312 419 31 40